Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Ensimmäiset kutsutut TUAS Fellow -asiantuntijat aloittavat Turun AMK:ssa

Turun ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset kutsutut TUAS Fellow -asiantuntijat aloittavat Turun AMK:ssa

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Torstaina 8.9. klo 12 avattiin ICT-Cityssä Turun ammattikorkeakoulun uusi lukuvuosi 2016–2017. Syksyn avajaistilaisuudessa kerrottiin uudesta TUAS Fellow -asiantuntijajärjestelmästä, esiteltiin vieraille ammattikorkeakoulun eri toimintoja, ja palkittiin vuoden ansioituneita amkilaisia. Avajaisten teemana oli tänä vuonna yrittäjyys.

Juhlan avasi rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

– Olemme edenneet innostavana yhteisönä vauhdilla Excellence in Action -strategiamme määrittelemään suuntaan: Koulutusmallimme Innopedan käyttö laajenee jatkuvasti, teknillinen innovaatiokorkeakoulu on jo alkanut hahmottua ja hyvinvointi kehittyy laajalla rintamalla. Tämän porukan kanssa on ilo tehdä merkityksellistä työtä, sanoi rehtori Taatila avajaispuheessaan.

Opiskelijakunta TUOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kiviranta toi opiskelijoiden terveiset uuteen lukuvuoteen.

– Ammattikorkeakoulumme tärkein voimavara ja kehityksen lähde ovat muodostamamme yhteisö, joka jatkuvasti ottaa toiminnassa harppauksia eteenpäin ja samalla rohkeasti tutkailee uusia ulottuvuuksia Turun ammattikorkeakoululle, Kiviranta totesi.

AMK:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen painotti puheessaan puolestaan Kupittaan alueen merkitystä innostavana ja kehittyvänä ympäristönä, joka luo kohtaamisia korkeakoulun ja yritysten välille.

Yrittäjyys avajaisten teemana

Juhlassa julkistettiin ”Ammattikorkeakoulu yritysten palveluksessa” -teos, ja Varsinais-Suomen Yrittäjät palkitsivat Yrittäjyyden Uudistajan. Palkinnon vastaanottajana oli  Osuuskunta Droppi, jonka muodostaa 12 nuorta opiskelijaa eli tiimiyrittäjää Turun AMK:n BisnesAkatemiassa. 

– Turun ammattikorkeakoulussa yrittäjyys ja yrittäjämäinen asenne on otettu vahvasti mukaan opetukseen, kiitteli Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Osuuskunta Droppi on hieno esimerkki siitä, miten tämän työ tuottaa tulosta. Varsinais-Suomen Yrittäjät haluaa olla vuosittaisella palkinnolla kannustamassa työn jatkumiseen. Turun ammattikorkeakoulu on Varsinais-Suomen Yrittäjien merkittävä kumppani, vakuutti toimitusjohtaja Munter.

Turun AMK:n ensimmäiset TUAS Fellows nimitettiin

Tilaisuudessa esiteltiin uusi AMK:n asiantuntijajärjestelmä TUAS Fellow. Järjestelmä on ensimmäinen laatuaan Suomen ammattikorkeakouluissa, ja mukaan kutsuttavat TUAS Fellow -asiantuntijat ovat jäseninä viisi tulevaa vuotta.

(Luettelo ensimmäisistä kutsutuista asiantuntijoista on liitteenä.)

Hienosti olivat tilaisuudessa esillä myös korkeakoulun opiskelijat. ICT-Cityssä sai tutustua BisnesAkatemiaan ja mm. osuuskuntiin Droppi ja Tekym. Yleisö sai myös ottaa kantaa vuonna 2019 avattavan uuden kampuksen suunnitteluun ja sai lisätietoja turkulaisten korkeakoulujen yhteisistä liikuntapalveluista.

 

Lisää palkintoja: Vuoden 2016 amkilaisiksi on valittu

•                         Vuoden opiskelija: Lotta Lybeck (Journalismi)

•                         Into-palkinto, opiskelijat: Petra Sundell (Media-ala)

•                         Into-palkinto, henkilökunta: Miia Nokka (Opiskelijapalvelut)

•                         Tarmo-palkinto: NTUTAS14 (Tuotantotalouden opiskelijaryhmä)

•                         Vuoden alumni: Leipomo MBakeryn perustaja, insinööri (AMK) Mikko Hietala.

 

Vuoden opettaja -maininnan sai erityisen inspiroiva opettaja, joka on saanut opinnot maistumaan. Opiskelijoilta tämän kannustavan maininnan saaneet kolme opettajaa olivat:

  • Lehtori Anja Kuukasjärvi (sosiaaliala), tuntiopettaja Anu Ojaranta (kirjasto- ja tietopalveluala) ja lehtori Pirjo Oksanen (rakentaminen, ympäristö ja energia).

 

Lisätietoja: rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila, puh. 050 598 5761

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs