Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Liikunta kuuluu kaikille - myös neurologista sairautta sairastavalle

Turun ammattikorkeakoulu

Liikunta kuuluu kaikille - myös neurologista sairautta sairastavalle

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 09:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa torstaina 22.5. järjestettävässä seminaarissa pureudutaan neurologisesti sairastavan henkilön liikuntamahdollisuuksiin ja luodaan pilottikuntien terveysliikuntapolun rakenteita.

Neurologisesti sairastavilla tai vammautuneilla on lukuisia oireita, jotka rajoittavat ja haastavat sekä liikuntatoimintaan osallistumista että palveluntarjoajien liikuntatoiminnan järjestämistä.

Neurologisesti sairastavien liikuntatoimintaan vaikuttavien oireiden erityispiirteet tunnetaan huonosti ja tällä hetkellä hoito- ja ohjauspolku mahdollistaa monia väliinputoajia. Tässä ensi viikon seminaarissa kuullaan, minkälainen liikunta sopii neurologisesti sairastaville henkilöille sekä viritellään eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

 

TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

torstaina 22.5.2014 klo 9.00,

Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteeseen

Ruiskatu 8, Turku, kokoustila 158 BC

 

Neurologisiin sairauksiin kuuluvat mm. aivoverenkiertohäiriöt, aivoverenvuoto, migreeni, epilepsia, MS-tauti, Parkinsonin tauti, muistisairaudet, Alzheimerin tauti, aivovammojen jälkitilat, Tourette, narkolepsia, CP-vamma, autismi, Asperger, ADHD ja erilaiset lihastaudit. Neurologista sairautta sairastavalle terveyttä edistävä liikunta on välttämätöntä oireiden helpottamiseksi ja mahdollisten lisäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi.

Hankkeen päämääränä on, että neuroliikkuja liikkuu haluamallaan tavalla terveytensä ja toimintakykynsä edistämiseksi hankkeen pilottikunnissa Turussa, Uudessakaupungissa, Loimaalla ja Paimiossa ja lähtökohtana ovat neuroliikkujan yksilölliset tarpeet.

"Hankkeessa ei rakenneta byrokratiaa, vaan mennään suoraan käytäntöön"!

 

HUOM: Toimittajille on varattu Anders Rombergin ja Erja Toropaisen haastatteluaika klo 11.00. Ohjelma ohessa.

 

Lisätiedot:

projektipäällikkö Raija Luona-Helminen, Turun AMK,
Terveys ja hyvinvointi, 044 9074 959

 

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs