Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Dassault Systèmes ja WSP yhteistyöhön kaivosteollisuuden kannattavuuden ja kestävyyden kehittämiseksi

Dassault Systèmes ja WSP yhteistyöhön kaivosteollisuuden kannattavuuden ja kestävyyden kehittämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 12:45
Julkaisija: Dassault Systemes

Helsinki — 22. joulukuuta 2015

Maailman johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP | Parsons Brinckerhoffiin kuuluva Suomen WSP on aloittanut yhteistyön 3DEXPERIENCE-yritys Dassault Systèmesin kanssa. WSP ja Dassault Systèmes haluavat uusien kaivosteollisuudelle kehitettyjen 3D ohjelmistoratkaisujen kautta tehostaa kaivosten prosesseja ja tarjota vuorovaikutteisia ratkaisuja nopeamman päätöksenteon tueksi. Dassault Systèmesin kaivosteollisuudelle tarjottaviin uusiin ratkaisuihin kuuluvat Lean Mine Construction ja Perfect Mine and Plant.

“Kiinnostus kaivosteollisuutta kohtaan on Pohjoismaissa suuri, vaikka ala onkin viimeisen vuosikymmenen aikana kohdannut vakavia liiketoimintahaasteita. Heikko taloustilanne ja vaihteleva kysyntä ovat heikentäneet tuottavuutta samalla kun liiketoiminnan kustannukset ovat kasvaneet. Kaivostoiminta edellyttää nykyisin myös yhä tiiviimpää vuorovaikutusta tuotannonohjauksen, kaivossuunnittelijoiden, rikastamon ja geologien välillä. Dassault Systèmes tarjoaa tähän innovatiivisen lähestymistavan, jolla voidaan parantaa kaivosalan kannattavuutta ja vakautta”, sanoo Dassault Systèmesin Pohjois-Euroopan toimitusjohtaja Stephen CHADWICK

Vahvistaakseen edelleen asemaansa Pohjois-Euroopan luonnonvarateollisuuden halutuimpana kumppanina, WSP päätti yhdistää voimansa Dassault Systèmesin kanssa.

”Dassault Systèmesin laajan tuote- ja palveluvalikoiman ansiosta voimme tukea asiakkaitamme tehokkaammin koko kaivoshankkeen elinkaaren ajan aina malmin etsintävaiheesta operatiiviseen toimintaan ja edelleen sulkemiseen ja maisemointiin", sanoo geologi ja Kanadan WSP:n Frontend Mining Group Manager Todd McCracken.

"Kaivosteollisuus voi oppia paljon perinteisestä teollisuustuotannosta, kuten eri liiketoimintatilanteiden nopeasta simuloinnista. Opin avulla voidaan kehittää nopeasti ratkaisuja kysynnän tai hinnoittelun heilahteluihin. Tämä auttaa kaivosteollisuuden suorituskyvyn haasteissa”, kertoo Suomen WSP:n kaivospalveluiden johtaja Petteri Somervuori ja jatkaa:

"Kaivostoiminnassa on tyypillistä suorituskyvyn vaihtelut, epävakaa markkinatilanne ja nopeasti syntyvät uudet liiketoimintamahdollisuudet. Dassault Systèmesin teollisuusratkaisut parantavat vuorovaikutusta paitsi sisäisten sidosryhmien myös yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden kanssa.  Virtuaalinen ja vuorovaikutteinen ohjelmistoympäristö tukee innovointia ja auttaa sidosryhmiä hyödyntämään kaikki mahdollisuudet kaivoksen suunnittelun ja rakentamisen aikana.” 

Pohjoismaat ovat vakiinnuttaneet asemansa Euroopan johtavana kaivosliiketoiminnan keskuksena. Valtaosa Euroopan malminetsintätoiminnoista on keskittynyt Ruotsiin, Suomeen ja Norjaan. Eurominesin tuoreimman raportin mukaan Suomen ja Ruotsin yhteenlaskettu osuus metallimalmien louhinnasta vastaa jo 55:tä prosenttia koko Euroopan vuosittaisesta tuotannosta.

 

Lisätietoja ratkaisuista:

http://www.3ds.com/industries/natural-resources/lean-mine-construction/ http://www.3ds.com/industries/natural-resources/perfect-mine-plant/.

Yhteydenotot:

WSP Finland Oy, Petteri Somervuori Business Unit Manager, Mine Planning and Rock Engineering,

p. 0207 864 371, s-posti: petteri.somervuori@wspgroup.fi

OS/G Viestintä, Toni Perez, p. 0400 630 063, toni.perez@osg.fi

WSP | PARSONS BRINCKERHOFF

WSP | PARSONS BRINCKERHOFF lukeutuu maailman johtaviin monialaisiin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin. Yhtiössä työskentelee noin 34 500 asiantuntijaa 500 toimistossa, 40 eri maassa.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä. Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.  Lisätietoja: www.wspgroup.com.

Liitetiedostot

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA ja NETVIBES ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs