Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Kotimaisuus ja turvallisuus ratkaisevat lihatiskillä – sukupuolten valinnoissa selviä eroja

Tekir Oy

Kotimaisuus ja turvallisuus ratkaisevat lihatiskillä – sukupuolten valinnoissa selviä eroja

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Tekir Oy

 

Suomalaiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota ostamansa lihan turvallisuuteen ja alkuperään. Tuoreus, turvallisuus ja kotimaisuus ovat suomalaisille tärkeimmät valintaperusteet naudan-, sian- tai broilerinlihaa ostettaessa, selviää TNS Gallupin tuoreesta kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin lihan ja lihavalmisteiden käyttöä ja valintaperusteita suomalaisten keskuudessa. 

94 prosenttia vastaajista kertoi ostavansa lihatuotteita ainakin toisinaan. Tuoreuden, turvallisuuden ja kotimaisuuden lisäksi tärkeiksi valintaperusteiksi nousivat myös lihan ja lihavalmisteiden käyttötarkoitus ja maku. Vastauksissa oli kuitenkin merkittäviä eroja sukupuolten ja ikäryhmien välillä. Esimerkiksi yli 45-vuotiaista naisista yli 80 prosenttia piti lihan tuoreutta erittäin tärkeänä, kun samanikäisistä miehistä tuoreutta arvosti noin 60 prosenttia vastaajista. Naiset painottivat miehiä enemmän myös lihan kotimaista alkuperää ja lisäaineettomuutta. 

Tutkimuksen mukaan hinta on lihan valintaperusteena vähemmän tärkeä tekijä. Vain joka neljännen vastaajan mielestä hinta on valinnassa erittäin tärkeä kriteeri, ja sen edelle kirivät muun muassa lihan ja lihatuotteiden maku, käyttötarkoitus, hyvä ulkonäkö ja terveellisyys. Tärkeimpänä hintaa pitivät alle 30-vuotiaat naiset ja miehet: heistä lähes 40 prosenttia kokee hinnan erittäin tärkeäksi valintaperusteeksi. Miesten valintakriteereistä esiin nousi myös maku, jonka merkitys korostui 45–64-vuotiaiden miesten keskuudessa.

Myös tuotanto-olosuhteet kiinnostavat kuluttajia. Tutkimuksesta käy ilmi, että lähes 80 prosenttia vastaajista piti kotimaisen alkutuotannon tukemista erittäin tai melko tärkeänä.

Tutkimus toteutettiin TNS Gallupin internet-paneeli Gallup Kanavassa. Vastaajia oli yhteensä 1027 ja tutkimuksen aineisto edustaa Suomen 15–78-vuotiasta väestöä. Aikavälillä 20.–25.5.2016 tehdyn kyselyn teetti viestintätoimisto Tekir lihayhtiöiden Atria ja HKScan toimeksiannosta.

 

Lisätietoja:

Tekir Oy, digitaalisen liiketoiminnan konsultti Riikka Kouhi, puh. 040 558 2385

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs