Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden työpaikat, työlliset ja pendelöinti vuonna 2013

Lahden kaupunki

Lahden työpaikat, työlliset ja pendelöinti vuonna 2013

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 10:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vuoden 2013 lopussa Lahdessa oli 46 337 työpaikkaa, joiden määrä laski vuodessa 652 (-1,4 %). Eniten työpaikkoja katosi teollisuuden, julkisen hallinnon ja koulutuksen toimialoilta. Eniten syntyi työpaikkoja terveys- ja sosiaalipalveluihin.

Merkittävin muutos Lahden työpaikkarakenteessa tapahtui vuonna 2009, jolloin suurin osa työpaikoista ei ollut enää teollisuudessa vaan sen ohi menivät sekä terveys- ja sosiaalipalvelut että tukku- ja vähittäiskauppa. Vuoden 2013 lopussa Lahdessa oli eniten terveys- ja sosiaalipalvelujen työpaikkoja, joita oli 20 % kaikista työpaikoista. Tukku- ja vähittäiskaupan osuus oli 14 % ja teollisuuden 13 %.

Vuonna 2003 työllisiä oli 41 049. Vuodessa työllisten määrä pieneni 1 417 henkilöllä (-3,3 %). Vuonna 2013 työllisten määrä pieneni kaikissa suurimmissa kaupungeissa, joista lasku oli nopeinta Lahdessa. Eniten lahtelaisten työpaikkoja hävisi teollisuudesta, tukku- ja vähittäiskaupasta sekä julkisesta hallinnosta. Lahtelaisia työllisti edellisvuotta enemmän etenkin terveys- ja sosiaalipalvelut. Terveys- ja sosiaalipalvelut oli ohittanut teollisuuden lahtelaisten suurimpana työllistäjänä jo vuonna 2012. Vuonna 2013 terveys- ja sosiaalipalvelut työllisti lahtelaisesta työllisestä työvoimasta 18 %, teollisuus 15 % ja tukku- ja vähittäiskauppa 13 %.

Lahdessa sijaitsevien työpaikkojen ja lahtelaisten omassa kunnassa työssäkäyvien määrät pienenivät, mutta samanaikaisesti Lahdessa työssäkäyvien ulkopaikkakuntalaisten määrä kasvoi. Lahteen pendelöitiin eniten sen kehyskunnista, joissa asui joka viides Lahdessa työssäkäyvä. Naapurikunnan Hollolan työllisistä jopa puolet kävi Lahdessa töissä. Myös pääkaupunkiseudulla asuvien pendelöinti Lahteen lisääntyi.  

Ulkopaikkakunnalla töissä käyvien lahtelaisten määrä kääntyi laskuun. Lahdessa työssäkäyvien ulkopaikkakuntalaisten määrä kasvoi 2,2 %, kun taas ulkopaikkakunnalla työssä olevien lahtelaisten määrä laski 4,1 %.  Lahtelaiset pendelöivät yleisimmin Hollolaan ja Helsinkiin.

Aikaisemmin ilmestyneet tilastotiedotteet ja tilastokatsaukset.

Lisätietoja:
Irja Henriksson
tutkija
irja.henriksson@lahti.fi
p. 050 398 5148
Lahden kaupunki
Tekninen ja ympäristötoimiala

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs