Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Wirma kartoitti 770 paikallisen yrityksen tilannetta ja kehittämistarpeita

Lappeenrannan kaupunki

Wirma kartoitti 770 paikallisen yrityksen tilannetta ja kehittämistarpeita

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 10:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Wirma Lappeenranta Oy toteutti mittavan soittokierroksen yrityksille Taipalsaarella ja Lappeenrannassa. Reilun vuoden aikaan wirmalaiset olivat yhteydessä 770 yritykseen keräten tietoa yritysten toiminnasta, tulevaisuuden näkymistä ja kehittämistarpeista. Palaute yrittäjiltä on ollut positiivista.

Wirman vt. toimitusjohtaja Johanna Väyrysen mukaan Wirma kehittää jatkuvasti toimintaansa asiakkailta ja omistajilta tulleen palautteen mukaan. Wirma onkin suunnannut merkittävästi henkilöstönsä työaikaa viime vuoden aikana toimivien yritysten palvelemiseen.  – Yrittäjät ovat toivoneet meiltä enemmän ennakoivia yrityspalveluita. Sovimme Etelä-Karjalan yrittäjien kanssa että normaalin yrityspalvelun lisäksi otamme yhteyttä 700 yritykseen vuoden aikana. 

Wirmalaiset tavoittivat soittokierroksen avulla viidenneksen Lappeenrannassa toimivista yrityksistä ja lähes kolmanneksen taipalsaarelaisista yrityksistä. Pois suljettiin ainoastaan suuret ketjut, suuryritykset ja maa-, metsä- ja kalatalouden yritykset. Yrityspalveluiden johtaja Mikko Ojapelto on tyytyväinen suuren työrupeaman tuloksiin. -Tavoitimme 14 kuukauden suuren määrän yrityksiä ja soittokierros oli hyvin antoisa sekä wirmalaisille että yrittäjille. Tapaamme normaalissa asiakaspalvelussa noin 700 yrittäjää tai yritystoimintaa harkitsevaa vuosittain ja tuplasimme yrityskontaktien määrän viime vuoden aikana.

Kyselyssä kartoitettiin muun muassa Wirman palveluiden tunnettuutta sekä yrityksen taustatietoja,  nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä. Myös yrityksen myyntiaikeita ja kehittämis- ja koulutustarpeita tiedusteltiin. Ojapelto kertoo Wirman lähes koko henkilöstön osallistuneet soittotalkoisiin. – Vaikka soittokierros vaati meiltä satoja tunteja töitä, halusimme toteuttaa sen itse. Asiantuntijamme pystyivät auttamaan monia yrityksiä jo suoraan puhelimessa, mikä ei olisi ollut mahdollista jos palvelu olisi ostettu talon ulkopuolelta. Kyselyn perusteella 42 % yrityksistä oli kehittämistarpeita ja lähes neljännes (24 %) puheluista johtivat tapaamiseen. 77 % vastaajista tiesivät Wirman entuudestaan, mutta monelle tuli yllätyksenä Wirman palveluiden laajuus ja maksuttomuus, Ojapelto lisää.

Ojapellon mukaan kyselyn tulokset ovat samoilla linjoilla Suomen yrittäjien toteuttaman yritysparometrikyselyn kanssa. -Vastausten perusteella voidaan päätellä, että suurimalla osalla (68 %) yrityksistä on vahva usko tulevaisuuteen pienentyneestä tilauskannasta huolimatta. Yli kolmanneksen (38 %) liikevaihto oli kasvanut viimeisen vuoden aikana ja lähes viidennes (19 %) oli palkannut uusia työntekijöitä. Sosiaali- ja terveysalan yrityksillä menee paremmin kuin muilla toimialoilla ja joukossa oli paljon yrityksiä joilla tilanne on todella huono, Ojapelto tiivistää.

Lähes joka kuudennessa yrityksessä oli joko sukupolvenvaihdos- tai myyntiaikeita (15 %). Moni asiantuntijayritys oli myös lopettamassa yritystoiminnan kokonaan eläköitymisen myötä. Ojapellon mukaan myös usealla yrityksellä oli myös rekrytointitarpeita, mutta ei uskallusta palkata uutta työvoimaa epävarman taloustilanteen jatkuessa. Ojapelto toivookin, että Lappeenrannan kaupungin vuoden alussa lanseeraama 1500 euron yrityslisä madaltaisi yritysten kynnystä rekrytoida nuoria ja pitkäaikastyöttömiä.

Lisätietoja

Mikko Ojapelto, johtaja, yrityspalvelut, 050 512 1853, mikko.ojapelto@wirma.fi

 

 

 

 

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja sidosryhmiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs