Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » TAT ja 4H jalkautuvat kouluihin Yrittäjän päivänä 5.9.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

TAT ja 4H jalkautuvat kouluihin Yrittäjän päivänä 5.9.

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 07:00
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Yrityskylä-paikkakunnilla ympäri Suomea tutustutaan maanantaina 5.9. yrittäjyyteen Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja 4H-järjestön johdolla. TATin koko henkilökunta jalkautuu kohtaamaan nuoria yhdeksään yläkouluun Espooseen, Helsinkiin, Kuopioon, Lappeenrantaan, Tampereelle, Turkuun, Utajärvelle, Vaasaan ja Vantaalle. 

Yrittäjän päivän ohjelmaan kuuluu kullakin koululla yrittäjyysaiheinen aamunavaus sekä paikallisen yrittäjän tarina. Oman tarinansa nuorille kertovat esimerkiksi kuntovalmentaja Simo Ojanen Electrofitistä, tietoturvallisuusasiantuntija Mikko Niemelä Silverskin Information Security Oy:sta sekä Aalto Global Impactin Irena Bakić.

Koululaiset pääsevät lisäksi kokeilemaan esimerkiksi kuvitteellisen jäätelökioskiyrityksen pyörittämistä, pitchaamista sekä ideoimaan yrityksen perustamista.

Yrittäjyyttä opetellaan nyt kaikissa kouluissa

Uuden opetussuunnitelman myötä yrittäjyyskasvatus on tullut entistä suuremmaksi osaksi koulumaailmaa. Sekä opettajat että oppilaat kaipaavat käytännön esimerkkejä yrittäjyydestä sekä vinkkejä sen opettamiseen. TAT kannustaa myös muita yhteiskunnan organisaatioita tarjoamaan kouluille tukea yrittäjämäisen asenteen opettamiseen.

– Työelämätaidot ja yrittäjyys on nostettu yhdeksi laaja-alaisen osaamisen alueeksi opetussuunnitelmassa. Nyt meillä kaikilla työelämän toimijoilla, järjestöillä ja yrityksillä on entistä paremmat edellytykset auttaa kouluja tuomaan konkretiaa teorian tueksi, muistuttaa TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen.

Yrittäjän päivää on juhlittu syyskuun viidentenä päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän päivä on almanakkaan merkitty merkkipäivä, ja silloin on myös lupa liputtaa. Päivän pääjuhlan järjestävät vuosittain Yrittäjän päivä -säätiöön kuuluvat tahot, joihin myös TAT lukeutuu. Tänä vuonna Finlandia-talossa pidettävästä juhlasta vastaa Suomen Yrittäjät ry. 

Lisätiedot TATin ja 4H:n tapahtumista:

Mari Lehtonen
Tuottaja, viestintä
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
puh. 040 450 8307
mari.lehtonen(a)tat.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on silta tulevaisuuden tekijöiden ja yritysten välillä. Tarjoamme tietoa sekä kokemuksia taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä. TATiin kuuluu myös Yrityskylä. 

www.tat.fi
www.yrityskyla.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs