Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Salpauksen kosmetologiopiskelijat loivat itse työssäoppimispaikkansa

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen kosmetologiopiskelijat loivat itse työssäoppimispaikkansa

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 09:02
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Kun sopivaa työssäoppimispaikkaa ei meinannut löytyä, ryhtyivät kosmetologiopiskelijat Kiia Rantanen, Johanna Makkonen ja Iida Hellman toimeen ja loivat itse itselleen työssäoppimispaikan Salpauksessa toimivan Osuuskunta Taidottajan kautta. Näin syntyi Kauneushoitola Helmiäinen, joka avasi ovensa helmikuun alussa Salpauksen Kauneustalossa.

Kauneushoitola Helmiäinen ei ole tyypillinen työssäoppimispaikka, sillä opiskelijat vastaavat hoitolan toiminnasta pääosin itse. Hoitojen tekemisen ja asiakaspalvelun lisäksi työhön kuuluu esimerkiksi asiakashankintaa, markkinointia, laskutusta ja suunnittelua. Tilat ja laitteet kolmikko saa Salpaukselta pientä korvausta vastaan, laskutuksessa auttaa osuuskunta. Työpaikkaohjaajina toimivat yhteistyössä Salpauksen opettaja ja ohjaaja.

Helmiäisessä tarjotaan etenkin erikoiskasvohoitoja ja laitehoitoja, kuten timantti- ja mikrohiontoja sekä vartalon kavitaatioita eli muokkauksia.

- Täällä on tosi hyvät laitteet, muualla ei välttämättä olisi mahdollisuutta myydä näitä hoitoja, nuoret kosmetologit kertovat.

Opiskelijoille osuuskunnasta saatu kokemus on arvokasta, sillä yrittäjyys on alalla yleistä. Idean alullepanija ja ohjaava opettaja Nina Kallijärvi näkee yrittäjyyskasvatuksen tärkeänä osana kosmetologiopintoja.

- Omaa osaamista ja työtä pitää osata myydä ja markkinoida aktiivisesti, vaikka työskentelisikin toiselle, jotta saadaan toiminta kannattavaksi.

Salpauksen kosmetologiopinnoissa osuuskuntatoiminta ja ennen kaikkea työssäoppimisen suorittaminen sen kautta on uutta. Opettaja toivoo, että pilotista tulee jatkuva toimintamalli, jossa kokeneemmat osuuskuntalaiset voisivat opastaa uusia.

Opiskelijoiden osuuskunta laajenee

Vuonna 2014 perustettu Osuuskunta Taidottaja antaa Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoille mahdollisuuden myydä töitään ja palveluitaan asiakkaille opintojen aikana ja ammattiin valmistumisen jälkeen ilman yrittäjäksi ryhtymistä. Samalla opiskelijat oppivat esimerkiksi asiakashankintaa, verkostoitumista, hinnoittelua ja laskutusta.

Osuuskunnassa on jäseniä etenkin aloilta, joilla yrittäjyys on yleistä. Aktiivisia ovat esimerkiksi vaatetus-, viestintä- ja luontoalan opiskelijat. Kaikkiaan jäseniä on yli 100.

Lisätietoja

Kauneushoitola Helmiäinen (Iida Hellman, Johanna Makkonen, Kiia Rantanen), puh. 044 926 2513, www.facebook.com/helmiainen
opettaja Nina Kallijärvi, puh. 044 708 1649
Osuuskunta Taidottaja (www.taidottaja.fi), hallituksen puheenjohtaja, opettaja Mia Mukkula, puh. 044 708 0569

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs