Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Yrittäjyys » Cursor, Pöyry sekä Kymenlaakson Osuuspankki käynnistävät yrityskiihdyttämön Kotkassa

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Cursor, Pöyry sekä Kymenlaakson Osuuspankki käynnistävät yrityskiihdyttämön Kotkassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.07.2016 klo 08:06
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor, suunnittelu- ja konsultointiyritys Pöyry sekä Kymenlaakson Osuuspankki ovat sopineet yhteistyöstä perustaa yrityskiihdyttämö Kotkaan.

Kiihdyttämötoiminta tähtää yritysten liiketoimintamallien kehittämiseen, rahoituksen hankkimiseen sekä erityisesti digitaalisten konseptien luontiin mm. teollisen internetin mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. Vahvat yrityskumppanuudet tuovat mukanaan uskottavuutta ja osaamista.

Kiihdytysohjelma käynnistetään lokakuussa 2016 ja se on suunnattu toimialariippumattomasti startup-tiimeille ja kasvuhakuisille yrityksille. Ohjelmaan järjestetään avoin haku alkusyksyllä ja mukaan otetaan 5-10 tiimiä noin neljän kuukauden jaksolle. Tavoitteena on järjestää kaksi kiihdytysjaksoa vuosittain. Kotkansaarella sijaitseva Datariina toimii kiihdyttämön kotipaikkana.

"Olemme erittäin tyytyväisiä saadaksemme kaksi vahvaa yrityskumppania mukaan kiihdyttämötoiminnan taustavoimiksi. Cursorin uusi strategia korostaa kumppanuuksia ja avointa yhteistyötä. Uusi kiihdyttämö on tärkeä palvelu alueemme startupeille sekä kasvuyrityksille," toteaa Cursor Oy:n toimitusjohtaja Mika Perttunen.   

Pöyry-talo Vantaalla tarjolla kiihdyttämötiimien käyttöön

Sekä Kymenlaakson Osuuspankki että Pöyry näkevät uudessa yhteistyössä hyötyjä myös oman liiketoimintansa näkökulmasta.

"Haluamme olla mukana hankkeissa, jotka vahvistavat paikallista yrittäjyysyhteisöä ja startup-kulttuuria. Haluamme samalla itse oppia nuorten yritysten rohkeasta asenteesta. Voimme lisäksi tarjota omaa osaamistamme rahoitusalalta kiihdyttämöyrityksille," toteaa toimitusjohtaja Juha Korhonen Kymenlaakson Osuuspankista.

"Pöyry tuo tähän yhteistyöhön vahvaa kotimaista ja kansainvälistä näkemystä teollisuuden, energian ja infrastruktuurin alueilta. Myös laajat verkostomme alan toimijoihin antavat kiihdyttämöyrityksille hienon näyteikkunan sekä kotimaisille että globaaleille markkinoille. Meillä kaikilla on opittavaa startup-kulttuurista ja digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksista - yhteistyö startuppien kanssa antaa myös meille varmasti paljon," toteaa Jani Rautkoski, Pöyryn Kotkan toimiston päällikkö.

Pöyry tarjoaa lisäksi kiihdyttämötiimeille myös mahdollisuuden työskennellä jaksoja Vantaan Pöyry-talossa, jossa osa koulutusjaksoista järjestetään.

*ship The Startup Festival kiihdyttämöyhteistyön julkaisualustana

Kymenlaaksossa on menossa opiskelijayrittäjyyden esiinmarssi, jonka lippulaivana toimii nyt toista kertaa Kotkan Meripäivien yhteydessä järjestettävä *ship The Startup Festival.

*ship kokoaa yhteen 40 startup-tiimiä Suomen yliopisto- ja korkeakoulukentältä sekä Pietarista. Tiimien kanssa tekee töitä kansainvälinen 20-henkinen mentorijoukko Yhdysvalloista, Kanadasta ja Iso-Britanniasta. *ship-tapahtuman järjestelyvastuu on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun PatteriES-järjestöllä ja sen pääyritysyhteistyökumppani tänä kesänä on Google. Syksyllä käynnistyvä kiihdytysohjelma on erinomainen jatkumo myös opiskelijastartupeille, jotka osallistuvat *ship-tapahtumaan.

"Olemme luomassa Kymenlaaksoon kansainvälistä startup-yhteisöä - ekosysteemiä, joka tulee pitkällä aikavälillä näkymään myös työpaikkoina ja alueen vetovoiman kasvuna. Cursor on ollut systemaattisesti rakentamassa kansainvälisiä verkostoja eri hankkeiden kautta, mikä alkaa nyt kantaa hedelmää. Tämä vetää puoleensa sekä nuoria osaajia sekä investointeja. On ilahduttavaa huomata, että myös suuryritykset haluavat olla tukemassa tätä työtä," lisää palvelujohtaja Jouni Eho Cursorista.

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Jouni Eho jouni.eho@cursor.fi

Toimistopäällikkö Jani Rautkoski jani.rautkoski@poyry.com

Toimitusjohtaja Juha Korhonen juha.korhonen@op.fi

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Palvelemme energia-alan ja teollisuuden asiakkaita maailmanlaajuisesti. Paikallispalveluissa keskitymme avainmarkkinoillemme. Tarjoamme liikkeenjohdon konsultointia ja suunnittelupalveluita sekä vahvaa projektien toteutuskykyä ja asiantuntemusta. Keskeiset toimialamme ovat energiantuotanto, sähkön siirto ja jakelu, metsäteollisuus, kemianteollisuus ja biojalostus, metalli- ja kaivosteollisuus, liikenne ja vesi. Pöyryllä on laaja paikallistoimistoverkosto ja yhtiön palveluksessa on noin 6 000 asiantuntijaa. Pöyryn liikevaihto vuonna 2015 oli 575 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä (Pöyry OYJ: POY1V).

www.poyry.fi 

Kymenlaakson Osuuspankki on Kymenlaaksossa toimiva talousalueen johtava pankki. Palveluksessamme on noin 200 pankki - ja vakuutusalan ammattilaista palvelemassa noin 106.000 asiakastamme. Haluamme luoda hyvää kaikille asiakkaillemme, omistaja-asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja koko Kymenlaaksoon. Autamme Sinua toteuttamaan unelmiasi ja turvaamaan elämäsi. Olemme osa valtakunnallista OP Ryhmää.

www.op.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs