Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ympäristöviikon kilpailujen voittajat palkitaan tänään Ympäristökylässä

Lahden kaupunki

Ympäristöviikon kilpailujen voittajat palkitaan tänään Ympäristökylässä

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2014 klo 12:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ympäristöviikkoa vietetään tällä viikolla ja Ympäristöviikkoon kuuluvat perinteisesti myös monenlaiset kilpailut. Tämän vuoden kilpailujen voittajat ja tunnustusten saajat palkitaan Ympäristökylässä 3.9. klo 11.30 alkavassa palkintojenjakotilaisuudessa.

Tänä vuonna Vuoden Ympäristötekijä -kilpailuun sai ehdottaa Lahden seudulta yksityishenkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä tai muita tahoja, jotka ovat osoittaneet esimerkillistä toimintaa ympäristön ja luonnon hyväksi. Ehdotuksia tunnustuksen saajiksi sai toimittaa Lahden seudun ympäristöpalveluille 22.8. asti.

Lahden seudun ympäristöpalvelut valitsi Vuoden Ympäristötekijä -tunnustuksen saajat. Vuoden Ympäristötekijä 2014 -tunnustus annettiin tänä vuonna sekä yksityishenkilölle että yritykselle. Yksityishenkilön Vuoden Ympäristötekijä -tunnustus myönnettiin Satu Mälkiälle, joka toimii koulujen ympäristöyhdyshenkilönä ja tekee työtään täydellä sydämellä tunteja laskematta. Yrityksen Vuoden Ympäristötekijä -tunnustus myönnettiin Nurmi Design Oy:n Anniina Nurmelle. Nurmi on ekologisesta suunnittelusta ja jätemäärän vähentämisestä innostunut vaatesuunnittelija. Hän suunnittelee tuotteita muun muassa teollisuuden ylijäämäkankaista ja suosii valmistuksessaan kotimaisia toimijoita. Nurmi kirjoittaa myös ekologisia vaatteita ja kestävää kulutusta käsittelevää Vihreät aatteet -blogia.

Ennen Ympäristöviikkoa oli käynnissä myös Lahden seudun ympäristöpalveluiden ja Mediatalo Esan Kuvakuja-kuvagallerian yhteinen valokuvakilpailu "Minun ekosysteemipalveluni". Kilpailussa etsittiin kuvia, jotka ilmentävät kuvaajalleen tärkeää ekosysteemipalvelua, ja kilpailuun sai osallistua 13.-31.8.2014. Kilpailuun lähetettiin mahtavat 120 valokuvaa, jotka ovat nähtävillä Kuvakuja.fi-kuvagalleriassa sekä Ympäristöviikon ajan Kauppakeskus Trion katutason vitriinissä.

Raati valitsi Ympäristöviikon valokuvakilpailun voittajaksi Ari Salorannan kuvan "Tiilijärven rauhaa". Kuva ilmentää hienosti luonnon tarjoamaa mahdollisuutta rauhoittumiseen ja virkistymiseen. Kuvaan on saatu onnistuneesti vangittua kuvaushetken tunnelma, joka huokuu rauhaa ja luonnon hiljaisuutta.

Keväällä käynnissä olleen Ympäristöviikon julistekilpailun voittaja Nita Laitinen palkittiin Heinolan Ympäristöviikon avajaisissa 1.9. Yläkoulujen parhaaksi valitun julisteen tekijä Laura Lampiselkä palkitaan Ympäristökylässä.


Lisätiedot:
Lahden seudun ympäristöpalvelut p. 044 416 2762, ymparisto@lahti.fi
Ympäristöviikon työntekijä Mirka Lares, p. 044 416 3322, mirka.lares@lahti.fi

www.ymparistoviikko.fi

Liitetiedostot

Perinteistä Ympäristöviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 36, 1.-7.9.2014.
Ympäristöviikkoon voivat osallistua kaikki. Ympäristöviikolla voit järjestää oman tapahtuman tai teemapäivän tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs