Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ylikunnallinen vesihuoltotyö jatkuu Asikkalassa

Hämeen ympäristökeskus

Ylikunnallinen vesihuoltotyö jatkuu Asikkalassa

Julkaistu: 20.02.2009 klo 13:01
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Asikkalan ja Padasjoen välillä jatketaan valtion tuella rakennettavan yhdysvesijohdon ja kokoojaviemärin toteuttamista. Padasjoen puoleiset johto-osuudet saatiin valmiiksi syksyllä 2008. Asikkalan puolella nyt käynnistyvä vesihuoltotyö valmistuu kesällä 2009.

Asikkalan ja Padasjoen välillä jatketaan valtion tuella rakennettavan yhdysvesijohdon ja kokoojaviemärin toteuttamista. Padasjoen puoleiset johto-osuudet saatiin valmiiksi syksyllä 2008. Asikkalan puolella nyt käynnistyvä vesihuoltotyö valmistuu kesällä 2009. Asikkalan puoleisen vesihuoltotyön kokonaiskustannusarvio on noin 670 000 euroa, josta valtion osuus on 230 000 euroa..

Yhdysvesijohdon ja kokoojaviemärin yhteispituus Asikkalassa on noin seitsemän kilometriä. Runkojohdot vedetään Padasjoen kunnan rajalta Asikkalan Iso-Äiniöön ja Kurhilaan, missä ne liitetään jo aiemmin ra­kennettuihin verkostoihin. Rakennettavat runkojohdot mahdollistavat Asikkalan puolella yhteisen ve­sihuollon järjestämisen yhteensä noin sadalle taloudelle.   

Asikkalan ja Padasjoen kunnat ovat yhden vedenottamon varassa. Toteutettava vesihuoltotyö parantaa kummankin vesilaitoksen toimintavarmuutta ja talousveden laatua. Hankkeella edistetään haja-asutuksen jätevesihuollon järjestämistä lainsäädännön kiristyneiden vaatimusten edellyttämälle tasolle. Haja-asutuksen jätevesiasetuksen mukaan sekä pysyvän että vapaa-ajan asutuksen jätevesihuolto tulee saattaa kuntoon vuoden 2013 loppuun mennessä.

Kesällä 2009 valmistuva vesijohtoverkosto mahdollistaa yhteisen vesihuollon järjestämisen Asikkalan ja Padasjoen haja-asutusalueilla yhteensä noin 420 kiinteistölle ja varmistaa samalla molempien kuntien keskustaajamien yhteensä noin 7 000 asukkaan vedensaannin.

Hämeen ympäristökeskus on tilannut hankkeen rakennuttamispalvelut Etelä-Savon ympäristökeskukselta. Toteuttajaksi on urakkakilpailun perusteella valittu Suovan Kaivin ja Kuljetus Oy. Suunnittelusta on kunnan toimeksiannosta vastannut Suomen Salaojakeskus Oy. - Hankkeen käynnistymisestä järjestettiin Vääksyssä tiedotustilaisuus perjantaina 20.2.2009.

Lisätietoja

Kunnaninsinööri Harri Hirvonen, Asikkalan kunta,  puh. 044 778 0290

Ympäristöinsinööri Timo Virola, Hämeen ympäristökeskus, puh. 0500 624 928

Tiedotus

 Katri Erkamo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 605

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs