Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Yleisötilaisuudet Etelä-Savon vesien nykytilasta ja tulevaisuudesta alkavat Savonlinnasta 10.2.

Yleisötilaisuudet Etelä-Savon vesien nykytilasta ja tulevaisuudesta alkavat Savonlinnasta 10.2.

Julkaistu: 06.02.2009 klo 13:56
Julkaisija:

Etelä-Savon pinta- ja pohjavesien tilaa esitellään helmikuussa VESIPISTEISSÄ neljällä paikkakunnalla. Ensimmäinen tilaisuus pidetään Savonlinnassa 10.2. ja seuraavat ovat Pieksämäellä 12.2., Juvalla 17.2. ja Mikkelissä 18.2.

Etelä-Savon pinta- ja pohjavesien tilaa esitellään helmikuussa VESIPISTEISSÄ neljällä paikkakunnalla. Ensimmäinen tilaisuus pidetään Savonlinnassa 10.2. ja seuraavat ovat Pieksämäellä 12.2., Juvalla 17.2. ja Mikkelissä 18.2.

Vesipisteissä yleisöllä on mahdollisuus esittää mielipiteitä alueen vesienhoidon kehittämiseksi. Tilaisuuksissa kerrotaan muun muassa Etelä-Savon pinta- ja pohjavesiin kohdistuvasta kuormituksesta, vesien nykytilasta, vesien tilaa koskevista tavoitteista ja vesien tilan parantamiseksi tarvittavista toimenpiteistä. Vesipisteissä myös opastetaan etsimään oman lähivesistön laatutietoja ympäristöhallinnon tietojärjestelmistä ja tulkitsemaan niitä. Esillä on meneillään olevaan vesienhoidon suunnitteluun liittyvää kuulemisaineistoa.

Tilaisuudet järjestää Etelä-Savon ympäristökeskus yhdessä Etelä-Savon vesienhoidon yhteistyöryhmän kanssa. Paikalla on yhteistyöryhmän jäseniä ja kuntien ympäristönsuojelusihteereitä.

Tilaisuudet järjestetään seuduittain seuraavasti:

10.2.2009 Savonlinnan lyseon lukio (Kirkkokatu 1)
12.2.2009 Pieksämäen Poleeni (Savontie 13)
17.2.2009 Juvan kunnankirjasto (Yhdystie 3) 
18.2.2009 Mikkelin kaupunginkirjaston Mikkeli-sali (Raatihuoneenkatu 6) 

Kaikki tilaisuudet pidetään kello 15–19 ja ne ovat luonteeltaan messutyyppisiä.

Lisätietoa tilaisuuksista: Ajankohtaista

Yhteistyöllä kohti vesien hyvää tilaa

Nyt järjestettävät tilaisuudet liittyvät vuoden 2005 alussa voimaantulleen vesienhoitolain toimeenpanoon. Lain keskeisenä tavoitteena on saavuttaa pinta- ja pohjavesien hyvä tila vuoteen 2015 mennessä. Lain mukaan vesienhoidon suunnittelu tapahtuu vesienhoitoalueilla. Etelä-Savo kuuluu kahteen vesienhoitoalueeseen: Vuoksen vesienhoitoalueeseen ja Kymijoen–Suomenlahden vesienhoitoalueiseen.

Ehdotukset ensimmäisiksi vesienhoitosuunnitelmiksi valmistuivat lokakuussa 2008. Niissä kerrotaan vesistöihin kohdistuvasta kuormituksesta, vesien nykytilasta, vesien tilaa koskevista tavoitteista sekä vesien tilan parantamiseksi tarvittavista toimista. Vesienhoitosuunnitelmaehdotukset ovat julkisesti nähtävillä 31.10.2008–30.4.2009, jolloin jokainen kansalainen voi antaa niistä palautetta.

Vesienhoitosuunnitelmien tausta-aineistona ovat ympäristökeskusten laatimat toimenpideohjelmat. Etelä-Savossa on laadittu omat toimenpideohjelmat sekä pohja- että pintavesille. Vesienhoitosuunnitelmiin ja Etelä-Savon toimenpideohjelmiin voi tutustua Etelä-Savon ympäristökeskuksen verkkosivuilla
www.ymparisto.fi/esa/vesienhoito. Asiakirjat ovat nähtävillä myös ympäristökeskuksen kirjaamossa ja alueen kunnissa. Vesienhoitosuunnitelmaehdotukset on lähetetty myös kuntien pääkirjastoihin.

Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat antaa palautetta vesienhoitosuunnitelmista Etelä-Savon ympäristökeskukseen sähköpostitse: palvelu.virastotunnus@ymparisto.fi [palvelu = kirjaamo, virastotunnus = esa] tai postitse osoitteella: Etelä-Savon ympäristökeskus, Kirjaamo, Jääkärinkatu 14, 50100  MIKKELI

Linkki Etelä-Savon vesienhoidon sivulle: Vesienhoidon suunnittelu ja yhteistyö Etelä-Savon ympäristökeskuksessa

Lisätietoja:

Hydrobiologi Pertti Manninen, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 0400 595 562

Suunnittelija Juho Kotanen, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 0400 572 215

Geologi Anne Petäjä-Ronkainen, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 0400 623 208

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs