Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ylä-Savon ulkoilureitistöhanke etenee

Ylä-Savon ulkoilureitistöhanke etenee

Julkaistu: 25.11.2008 klo 10:09
Julkaisija:

Uusia virallistettuja moottorikelkkailureittejä avataan tulevalle talvelle Lapinlahdella, Iisalmessa ja Pielavedellä. Virallista reittiä on Ylä-Savossa tämän jälkeen yhteensä noin 120 km.

Uusia virallistettuja moottorikelkkailureittejä avataan tulevalle talvelle Lapinlahdella, Iisalmessa ja Pielavedellä. Virallista reittiä on Ylä-Savossa tämän jälkeen yhteensä noin 120 km.

Lapinlahdelta on reitti Varpaisjärven kautta kohti Nilsiää ja Iisalmea. Iisalmesta on reitti Sonkajärven suuntaan. Pielavedeltä pääsee virallistettua reittiä pitkin Maaningan suuntaan. Ensi kesänä rakennetaan reitti Pielavedeltä Keiteleen kirkonkylän kautta kohti Viitasaaren rajaa. Virallistamiskäsittely on lisäksi vielä kesken Kiuruvedellä, Iisalmessa, Sonkajärvellä ja Varpaisjärvellä. Näiden osalta rakentaminen tulee ajankohtaiseksi lähivuosina.

Uusien virallistettujen reittien avaamisen myötä on aiemmin toimineita moottorikelkkailu-uria lakkautettu. Lakkauttamisen syynä ovat ympäristönsuojelulliset näkökohdat, urien huono turvallisuus tai niiden sijainti häiriötä aiheuttavalla alueella. Moottorikelkkailu-urien ja reittien yhteenlaskettu kilometrimäärä väheneekin ulkoilureitistöhankkeen myötä. Tällöin jäljelle jäävien reittien tasoa saadaan nostettua ja kelkkailu paremmin kohdistettua siihen parhaiten soveltuvalle alueelle. Lisäksi virallistettujen reittien valvominen on helpompaa ja ylläpito aiempaa kustannustehokkaampaa.

Valmiisiin reitteihin voi tutustua osoitteessa www.pohjois-savo.fi/retkeilykartat tai ostamalla reiteistä talveksi valmistuva reittikartta. Karttaa myydään mm. alueen kunnissa. Kartalla on esitetty myös osa Pohjois-Savon hiihtoladuista.

Hankkeen loppuun saattamiseksi on jätetty syksyn aikana TE-keskukselle 450 000 €:n lisärahoitushakemus, josta kuntien osuus olisi 30%.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Hannu Koponen, Pohjois-Savon ympäristökeskus, puh. 0400 203 461, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs