Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Vesistöjen syvyyskartoitukset jatkuvat

Vesistöjen syvyyskartoitukset jatkuvat

Julkaistu: 05.05.2009 klo 09:58
Julkaisija:

Pohjois-Savon ympäristökeskuksen luotauskalustolla tehdään tulevana kesäkautena vesistöjen syvyyskartoituksia Itä- ja Keski-Suomen sekä Kaakkois-Suomen alueella. Kesän aikana luotaustietoa on tarkoitus hankkia noin 150 -180 km2:n alalta.

Pohjois-Savon ympäristökeskuksen luotauskalustolla tehdään tulevana kesäkautena vesistöjen syvyyskartoituksia Itä- ja Keski-Suomen sekä Kaakkois-Suomen alueella. Kesän aikana luotaustietoa on tarkoitus hankkia noin 150 -180 km2:n alalta.

Työt aloitetaan viikolla 19 Suonenjoelta luotaamalla mm. Kimpanlampi. Viikolla 20 kalusto on tarkoitus siirtää kolmeksi viikoksi Kaakkois-Suomeen Ruokolahdelle ja Imatralle, missä on kohteena mm. Immalanjärvi. Kesäkuun alusta kalusto on Keski-Suomessa Joutsassa ja luotauskohteena Suontee. Heinäkuussa ollaan Pieksämäen ja Juvan alueella, jossa syvyystietoja kerätään mm. Iso-Naakkimasta ja Jukajärvestä. Kalusto on Etelä-Savon alueella aina viikon 34 loppuun saakka. Elokuun viimeisellä viikolla käydään Pohjois-Karjalassa, Polvijärvellä ja Rääkkylässä. Syyskuussa on tarkoitus luodata jälleen Kaakkois-Suomessa Jaalassa, jossa kohteena on mm. Iso- ja Musta-Ruhmas. Syyskuun lopulla ja lokakuulla jatketaan luotauksia Pohjois-Savon alueella. Tuolloin kohteena on mm. Vesantojärven pohjoispää Vesannolla, Repojärvi Rautavaaralla ja Osmanginjärvi Kiuruvedellä. Luotaustöitä tehdään aina lokakuun loppuun saakka, mikäli säätilanne säilyy mittausten kannalta suotuisana.

Syvyyskartoituksella tuotetaan yleispiirteistä järvien pohjamuotoja kuvaavaa paikkatietoaineistoa sekä ympäristöhallinnon että muiden tiedon tarvitsijoiden käyttöön. Suomessa sisävesien syvyyskartoituksia on tehty aiemmin mm. merenkulkuhallituksen, tie- ja vesirakennushallituksen, maanviljelysinsinööripiirien ja vesihallituksen toimesta. Vesistöjen syvyyskartoituksesta vastaa nykyisin vesiliikenteen kannalta tärkeiden vesistöjen osalta merenkulkulaitos ja muiden vesistöjen osalta ympäristöhallinto. Tavoitteena on, että itäisen Suomen kaikki yli 50 hehtaarin kokoiset järvet on syvyyskartoitettu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kartoitustyössä käytettävä kalusto koostuu luotauslaitteista, niihin liittyvistä luotaus- ja jälkikäsittelyohjelmista, muista järjestelmää täydentävistä ohjelmista sekä vene- ja kuljetuskalustosta.

Lisätietoja

Rakennusmestari Unto Vehniäinen, Pohjois-Savon ympäristökeskus, puh. 0400 379 555, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi [unto.vehniainen]

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs