Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tuusulan kunta haastaa asukkaat ja yritykset viettämään Earth Hour -tempausta – ilmastotyötä tehdään ympäri vuoden

Tuusulan kunta

Tuusulan kunta haastaa asukkaat ja yritykset viettämään Earth Hour -tempausta – ilmastotyötä tehdään ympäri vuoden

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 11:03
Julkaisija: Tuusulan kunta

Tuusulan kunta osallistuu Earth Hour -tapahtumaan sammuttamalla vesitornin valaistuksen viikonlopuksi ja järjestämällä kynttiläuinnin Tuusulan uimahallilla 19.3. klo 13.00–14.00. Myös tuusulalaiset nuorisotilat viettävät Earth Houria erilaisin tapahtumin. Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään lauantaina 19. maaliskuuta klo 20.30–21.30. Tempauksessa näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla valot. Tuusulassa ilmastoasioissa tehdään pitkäjänteistä työtä läpi vuoden.

Ekotukihenkilöt tukevat energiatehokkuustyötä kouluissa ja päiväkodeissa

Tuusulan kunnassa toimii 11 ekotukihenkilöä. Ekotukihenkilön tehtävänä on omalla toiminnalla ja työkavereita ohjaamalla edistää oman työpaikan energia- ja materiaalitehokkuutta. Valituissa pilottikiinteistöissä seurataan energian ja paperin kulutusta ja syntyvän jätteen määrää. Tämän vuoden aikana ekotukihenkilöverkostoa laajennetaan kouluttamalla lisää ekotukihenkilöitä ja ottamalla mukaan uusia pilottikiinteistöjä. – Tavoitteena on vähentää kasvihuonepäästöjä ja saavuttaa taloudellisia säästöjä parantamalla energia- ja materiaalitehokkuutta, Tuusulan energia-asiantuntija Katerina Zaitseva kertoo.

Uusiutuvia energianlähteitä kunnan palvelukiinteistöihin

Tuusulassa suunnitellaan uusiutuvien energialähteiden lisäämistä kunnan kiinteistöihin. Tänä vuonna valmistuvassa Roinilanpellon päiväkodissa hyödynnetään aurinkoenergiaa ja päiväkodin katolle asennetaan aurinkopaneelit. Leirikeskus Metsäpirtillä hyödynnetään uusiutuvana energialähteenä maalämpöä. Myös Rykmentinpuiston tulevissa energiaratkaisuissa haetaan vahvasti uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Kulloontien varteen kaavaillaan esimerkiksi aurinkomeluaitaa.

Energiakatselmuksilla kohtia energiatehokkuussopimuksen tavoitetta

Tuusula on solminut kuntien energiatehokkuussopimuksen, jonka tavoitteena on 9 %:n laskennallinen energiansäästö vuoden 2008 tasosta jaksolla 2008–2016. Tuusulassa on nimetty 26 konkreettista energiansäästötoimenpidettä, joiden avulla edetään kohti energiatehokkuussopimuksen tavoitetta.

Viime vuoden loppuun mennessä Tuusulan kunnassa oli tehty 42 kiinteistön energiakatselmusta, mikä on lähes 90 % kunnan palvelukiinteistöjen rakennustilavuudesta. Osa energiankatselmuksissa ehdotetuista toimenpiteistä on jo toteutettu ja niiden avulla on saavutettu 1 236 MWh:n vuotuinen laskennallinen energiasäästö. – Tämän vuoden aikana on tarkoitus tehdä lisää katselmuksia ja toteuttaa ehdotettuja säästötoimenpiteitä, Zaitseva sanoo.

Earth Hour pähkinänkuoressa

Earth Hour -tempauksessa ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi lauantaina 19.3.2016 kello 20.30–21.30 paikallista aikaa. Earth Hourin tarkoituksena on innostaa ihmisiä toimimaan ilmaston hyväksi sekä viestiä päättäjille ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä. WWF:n Earth Houriin osallistui viime vuonna yli kaksi miljardia ihmistä 172 maassa, tuhansia kaupunkeja sekä valtava joukko yrityksiä, oppilaitoksia ja muita yhteisöjä.

Earth Hour -tapahtumat Tuusulassa

Tuusulan uimahallilla uidaan kynttilänvalossa lauantaina 19.3. klo 13.00–14.00.

Jokelan nuorisotilalla Earth Houria vietetään perjantaina 18.3. klo 19.00–21.00 kynttilänvalossa. Akustista kitaraa ovat soittamassa jokelalaiset muusikot Limppu (The B and the Band) ja Eppu (Apex).

Kellokosken Nuorkalla vietetään Earth Hour -teemaa perjantaina 18.3. Talo on auki klo 15.00–21.00 ja Earth Houria vietetään klo 17.00–19.00.

Ohjelmassa tuolloin:

- aiheeseen liittyvä tietovisa, jonka palkinnot kestävän kehityksen ja Reilun kaupan hengessä. Ryhmä nuoria toteuttaa tietokilpailun etsimällä tietoa ja vetämällä visan muille nuorille.

- sähköiset laitteet (tietokoneet, pelikonsolit, sähkövalot ym.) pidetään kiinni noin 2 h ja tarjotaan vaihtoehtoisia aktiviteetteja, kuten perinteisiä lautapelejä ym. sähköttömiä vaihtoehtoja. Tuona aikana käytetään vaihtoehtoista valaistusta, kuten led-valoja ja takkatulta.

Riihikallion nuorisotalo Kertsillä järjestetään Earth Hour -tapahtuma lauantaina 19.3. jo klo 18.00–19.00. Luvassa on mm. lautapelejä ja akustista musisointia nuorille.

 

Lisätietoja: energia-asiantuntija Katerina Zaitseva p. 040 314 2244 (tavoitettavissa 15.3.2016 alkaen)

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs