Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Turku Energia on voittanut Vuoden ilmastoteko 2015 -tunnustuksen

Turku Energia on voittanut Vuoden ilmastoteko 2015 -tunnustuksen

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 11:45
Julkaisija: Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab

Turku Energian ilmastoystävällinen energiapaketti on voittanut Vuoden ilmastoteko 2015 -tunnustuksen, jonka myöntää nyt viidettä kertaa Energiateollisuuden kestävän kehityksen foorumi. Turku Energian strategisena tavoitteena ja energiapaketin kantavana teemana on, että yrityksen myymästä sähköstä ja lämmöstä 50 % on tuotettu uusiutuvalla energialla vuoteen 2020 mennessä. Foorumi painotti valinnassaan erityisesti Turun Skanssin alueelle kehitteillä olevaa kaksisuuntaista kaukolämpöverkkoa.

Turku Energian ilmastoystävällinen energiapaketti koostuu kolmesta erillisestä meneillään olevasta hankkeesta: kaksisuuntaisen kaukolämpöverkon kehittämisestä Skanssin alueelle, Luolavuoren pellettikäyttöisen lämpölaitoksen rakentamisesta sekä osallistumisesta Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n monipolttoainevoimalaitos-hankkeeseen.

- Turku Energia on jo pitkään panostanut strategisten suuntaviivojensa mukaisesti uusiutuvien energianlähteiden lisäämiseen hankinnassa ja tuotannossa. Ilmastoystävälliseen energiapakettiin valitut kolme hanketta ovat merkittävässä roolissa uusiutuvan energian lisäämiseen asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa, Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla kertoo.  

Ympäristöystävällisessä energiapaketissa mukana olevat hankkeet:

Uusiutuvaa lähienergiaa Skanssin alueelle

Turku Energia kehittää Turun Skanssin alueelle Suomessa täysin uudenlaista matalalämpötilaista kaukolämpöverkkoa, joka toteutuessaan mahdollistaa kaksisuuntaisen ja avoimen lämpökaupankäynnin. Skanssin alueen uuteen energiaratkaisuun liittyvä selvitystyö tehdään yhteisyössä VTT:n kanssa ja se on käynnissä parhaillaan.

Selvityksessä kartoitetaan uuden ratkaisun tarjoamia mahdollisuuksia alueen kiinteistöille myydä muun muassa lämpöpumppujen ja aurinkopaneelien avulla tuottamansa ylijäämälämpö alueen kaukolämpöverkkoon. Toteutuessaan ratkaisu mahdollistaa uusiutuvien energianlähteiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa.

- Uusiutuvan energian paikalliseen tuotantoon tarvitaan uudenlaisia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla voidaan luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia, arvokkaita uusia referenssejä ja vientituotteita suomalaiselle teknologiateollisuudelle, Kulla painottaa.

Öljyä korvaavan pellettilaitoksen rakentaminen Luolavuoreen vuoden 2015 kuluessa

Turku Energia lisää uusiutuvaa energiantuotantoaan pellettikäyttöisen lämpökeskuksen myötä. Laitos rakennetaan Turun Luolavuoreen ja sen rakennustyöt ovat käynnissä parhaillaan. Laitoksen arvioitu valmistusaika on vuoden 2015 loppuun mennessä. Pelletin pölypoltto on uutta tekniikkaa Suomessa, ja valmistuessaan Luolavuoren laitos on Suomen suurin kyseisen tekniikan laitos.

Uuden lämpökeskuksen teho on 40 megawattia, ja se vähentää raskaan öljyn käyttöä Turku Energian omassa vara- ja huipputuotannossa 5 000 tonnilla eli noin puoleen nykyisestä. Laitos lisää valmistuessaan noin 2,5 prosenttiyksikköä uusiutuvien energianlähteiden määrää kaukolämmön tuotannossa ja vähentää arviolta noin 15 000 tonnin edestä hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Naantalin uusi monipolttoainevoimalaitos korvaa kivihiiltä bioenergialla

Turku Energia on mukana Naantalin uuden monipolttoainevoimalaitoksen rakentamisessa osakkuusyhtiönsä Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n (TSE) kautta. TSE:n hanke tukee Turku Energian strategian mukaista uusiutuvien ja vähähiilisten energianlähteiden osuuden kasvattamista tuotannossa sekä lisää toimitusvarmuutta. Monipolttoainevoimalaitos-hankkeella on merkittävä rooli Turku Energian strategisen tavoitteen (yrityksen myymästä sähköstä ja lämmöstä 50 % on tuotettu uusiutuvalla energialla vuoteen 2020 mennessä) toteutumisessa.

Uuden monipolttoainevoimalaitoksen myötä kivihiilen käyttö Turku Energian energiantuotannossa vähenee selvästi ja korvautuu bioenergialla, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Valtaosa biopolttoaineesta, kuten puuhake ja kuori, hankitaan lähialueelta sekä mahdollisesti merikuljetuksin.

Lisää tietoa TSE:n monipolttoainevoimalaitos-hankkeesta TSE:n sivuilta osoitteesta: tset.fi/na4-chp-projekti

Lisätietoja:

Antto Kulla, kehityspäällikkö, Turku Energia, puh. 050 5573 257, antto.kulla@turkuenergia.fi
Jari Kuivanen, lämpö-yksikön johtaja, Turku Energia, puh. 050 5573 261, jari.kuivanen@turkuenergia.fi


Lisää tietoa muun muassa valintakriteereistä saat Energiateollisuuden Vuoden ilmastoteko -sivuilta sekä Turku Energian sivuilta osoitteesta www.turkuenergia.fi/vuodenilmastoteko.

Turku Energian ympäristövastuulliseen toimintaan kuuluu kolmen vuoden välein uusittava ympäristöohjelma.

Lue lisää Turku Energian ympäristöohjelmasta

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 254,4 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä keskimäärin 297. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaan kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen. Turku Energia on myös mukana kehittämässä sähköistä liikennettä Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. www.turkuenergia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs