Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tiedekeskus Heurekan yleisökaivaukset Vantaan Jokiniemessä jatkuvat 20 vuoden tauon jälkeen

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan yleisökaivaukset Vantaan Jokiniemessä jatkuvat 20 vuoden tauon jälkeen

Kutsu.
Julkaistu: 30.07.2014 klo 10:21
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Kesälomalla arkeologiksi!

Tällä viikolla käynnistettiin arkeologi Jan Fastin ja tiedekeskus Heurekan toimesta 20 vuoden tauon jälkeen uudelleen arkeologiset yleisökaivaukset Vantaan Jokiniemessä. Kaivauskohteena oleva Vantaan Jokiniemen kivikautinen asuinpaikka on merkittävin ja laajin kampakeraaminen asuinpaikka Etelä-Suomessa. Arkeologi FM Jan Fast ja Heureka toteuttivat paikalla ensimmäiset yleisökaivaukset vuosina 1990–1994. Esinelöydöt olivat tuolloin ensiluokkaisia: mm. savesta muotoiltuja ihmisfiguureja, palamatonta luuaineistoa (esim. pyöriäinen) ja erittäin monipuolinen kiviesine- ja saviastianpala-aineisto.

Tämän viikon maanantaina alkaneiden yleisökaivausten paikat varattiin keväällä loppuun vain vuorokaudessa. Kaivauksiin osallistujat ovat Helsingin yliopiston alumneja. Viikon kestävien kaivausten aikana 28.7- 3.8.2014 yli 120 arkeologian harrastajaa pääsee tutustumaan arkeologin jännittävään työhön oikeiden arkeologien opastuksessa.

Kaivausten löydöt ovat jo nyt, kaivausten vasta alettua, ylittäneet kaikki odotukset. Innostuneet kaivajat ovat löytäneet muunmuassa suuria määriä kampakeraamisia n. 6 000 vuotta vanhoja saviastianpaloja, kiviesineiden katkelmia sekä palanutta luuta ja muita kivikautisia esineitä.

Kaivauspaikalla järjestetään lehdistötilaisuus torstaina 31.7.2014 klo 10.00.
Kokoontuminen onpysäköintialueella osoitteessa Hietapellonkuja 5, 01370 Vantaa, josta siirrytään kävellen kaivauspaikalle.

Lehdistötilaisuudessa kaivausten johtaja Jan Fast esittelee alueelta löytyneitä esineitä ja kertoo asuinpaikan keskeisestä asemasta Etelä-Suomen kivikauden tutkimuksessa.

Tilaisuuden aikana kaivaus on käynnissä ja siellä saa kuvata.

Tervetuloa!

Arkeologi Jan Fast
Tiedekeskus Heureka
Helsingin Yliopiston Alumnit

Lisätietoja:
Arkeologi Jan Fast, jfarchaeology@gmail.com, puh. 050 339 0058
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, Heureka, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs