Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Testaa, millainen ekopaastoaja olet!

Kirkon tiedotuskeskus

Testaa, millainen ekopaastoaja olet!

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2015 klo 13:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Taiotko tähteistä herkkuruokia, laulatko suihkussa koko aarian ja käytkö lähikaupassakin kätevästi autolla? Vastaamalla näihin ja seitsemään muuhun kysymykseen saat selville, millainen ekopaastoaja olet.

Vastausten perusteella olet kenties ottanut ekopaaston ensiaskeleet ja kaipaat elämääsi helpottavia vinkkejä, jotka olisivat hyväksi myös ympäristölle. Testaamaan pääset Ekopaaston starttiviikon maanantaina 16. helmikuuta kampanjan Facebook-sivulla. Hauskat ekopaastosammakot kuvittavat testiä.

Kampanja pyörähtää käyntiin tuhkakeskiviikkona

Ekopaasto pyörähtää käyntiin uusin tuulin jo neljännen kerran tuhkakeskiviikkona 18.2.2015. Kampanja-aika on kristillisen paastoperinteen mukaan seitsemän viikkoa, aina pääsiäiseen asti. Kampanjaa käydään tänä vuonna sosiaalisessa mediassa, Facebookissa ja Twitterissä. Kampanjaan osallistutaan sitoutumalla omaan paastopäätökseen ja tykkäämällä Facebookin kampanjasivusta.

Paastoajien apuna ovat toistuvat teemapäivät, jotka haastavat ja antavat vinkkejä kulutustottumusten muuttamiseen. Teemapäivänsä ovat saaneet liikenne, kuluttaminen, ilmastonmuutos, ruoka, asuminen, korjaaminen ja lainaaminen sekä hiljentyminen.

Kampanjan aikana arvotaan testin tehneiden ja FB-tykkääjien kesken viikoittainen ympäristöystävällinen palkinto. Luvassa on muun muassa ekologista kosmetiikkaa ja pesuaineita, Marttojen kokkikursseja sekä kirjapalkintoja.

Osallistumalla ekopaastokeräykseen autat lähimmäistäsi kaukana

Kampanjan aikana voi osallistua myös piispa Irja Askolan suojelemaan ja Kirkon Ulkomaanavun koordinoimaan ekopaastokeräykseen, jossa kerätyt varat kohdennetaan maailman ruokaturvan kohentamiseksi.

Ekopaasto-kampanjan järjestävät Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus, Martat sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkosto on mukana uutena järjestäjänä.

Lisätiedot:
tiedottaja Tuulikki Terhemaa, Kirkon tiedotuskeskus, tuulikki.terhemaa@evl.fi, p. 050 372 1239
Facebook
Twitter
ekopaasto.fi

Ekopaaston logot ja bannerit: sakasti.evl.fi/ekopaasto

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs