Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tervetuloa hankkimaan tietoa ja juttuaiheita hyvinvointifoorumista 7.-8.4. Rokualle

Metsähallitus

Tervetuloa hankkimaan tietoa ja juttuaiheita hyvinvointifoorumista 7.-8.4. Rokualle

Kutsu.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 08:30
Julkaisija: Metsähallitus

Tule kuulemaan, miten mielenterveyskuntoutus hyötyy luontoympäristöstä ja miten luonto hyödyttää maaseudun hyvinvointiyrittäjiä. Tai etsi vireyttä sekä talouteen että terveyteen LuontoLab-työpajassa!

Medianne edustajat ovat tervetulleita Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumiin
7.–8.4.2016 Rokua health & spa –kylpylähotellissa.
Tänä vuonna hyvinvointifoorumin teemana on Vireyttä luonnosta.

Luontoalueet ja vihreät ympäristöt ovat tärkeä osa maakunnan hyvinvointia sekä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin lähtökohta. Luonto on korvaamaton voimavara opetuksessa sekä monilla terveydenhuollon osa-alueilla, kuten sairauksien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutustoiminnassa.
Foorumin ensimmäinen päivä tarjoaa tietoa luonnon terveys-ja hyvinvointivaikutuksista sekä ympäristö- ja luontokasvatuksesta. Seminaaripäivänä tehdään myös Metsähallituksen luontopalveluiden järjestämä Geopark-kävely. Päivän puhujia ovat mm. Pekka Tahkola Navico Oy:stä, ENO-verkkokoulun toiminnanjohtaja Mika Vanhanen ja tutkija Kati Vähäsarja Jyväskylän yliopistosta.

Luonnon vaikutuksesta nuorten mielenterveyskuntoutuksessa kertoo Ville Haanela ODL:n avopalvelu Tsempistä. Lähtökohtana on ollut alusta alkaen kuntouttaa nuoria heidän omassa ympäristössään.
”Toimintaympäristönä luonto on ihanteellinen nuoren kanssa. Stressi, jännitys ja oireet lievenevät luonnon keskellä”, Haanela kertoo.

Perjantaina kuullaan hyvinvointiyrittämisestä. Luonnosta saatavan hyvinvoinnin tuotteistamisesta kertoo Anne Murto Rukapalvelu Oy:sta, ja Kasku-hanke esittäytyy.

Päivä jatkuu toiminnallisessa LuontoLab-työpajassa Rokuan kauniissa luonnossa. Työpaja on suunnattu matkailun, luonnon ja kulttuurin parissa toimiville yrityksille, ja myös median edustajat ovat tervetulleita mukaan.

Hyvinvointifoorumin ensimmäisenä päivänä palkitaan vuoden 2016 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiteko. Asiantuntijaraadin valitsemat kolme finalistia esittelevät toimintaansa ja iltapäivällä julkistetaan seminaariyleisön äänestämä voittaja.

Nyt yhdeksännen kerran järjestettävä hyvinvointifoorumi on maakunnan hyvinvointiohjelman vuosittainen päätapahtuma. Foorumin järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Metsähallituksen luontopalvelut. Hyvinvointifoorumia toteuttamassa ovat myös Rukapalvelu Oy, Oulun ammattikorkeakoulu Oy, Utajärven kunta, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Rokua-konserni ja ODL-liikuntaklinikka.

Foorumin koko ohjelma ladattavana epress-palvelussa.


Lisätiedot aluepäällikkö Matti Tapaninen, Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut,
p. 040 727 0453, matti.tapaninen@metsa.fi
suunnittelupäällikkö Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liitto p. 050 301
7546, ilpo.tapaninen@pohjois-pohjanmaa.fi

Foorumin twitter-tunniste on #HVF16.

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs