Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Tamperelainen Terhi Holopainen lähtee kokeilemaan leirielämää pienten lasten kanssa partiolaisten suurleirille

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Tamperelainen Terhi Holopainen lähtee kokeilemaan leirielämää pienten lasten kanssa partiolaisten suurleirille

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 16:45
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Hämeenlinnan Evon metsään kohoaa heinäkuun lopussa kahdeksan päivää kestävä partiolaisten suurleiri, jolle on tulossa 17 000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Satojen muiden perheiden tapaan myös tamperelainen Terhi Holopainen lähtee leirille tyttäriensä kanssa

Leiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille nuorille, mutta leirin pyörittämiseen tarvitaan myös tuhansia vapaaehtoisia aikuisia. Monet aikuisista lähtevät leirille koko perheen voimin ja leirin sisään rakennetaankin oma alue perheille, jossa he asuvat leirin ajan. Perheleirissä asuu noin 2000 henkilöä, joista noin 1000 on alle 11-vuotiaita lapsia.

Tampereella asuva Terhi Holopainen lähtee Roihulle yhdessä 7-vuotiaan Hillan ja 2-vuotiaan Taimin kanssa. Perhe päätti lähteä rohkeasti mukaan, vaikka omasta partiokokemuksesta on jo aikaa.

-       Olen ollut partiossa nuoruudessa Urjalassa ja ehdin jopa toimia sudenpentujen johtajana. Minulle on jäänyt todella hienoja muistoja 20 vuotta sitten järjestetystä Loisto-suurleiristä. Terhi kertoo.

-       Syksyllä koulun aloittava Hilla on jo nyt todella innostunut partiosta, on kiva päästä näyttämään hänelle, millaista partiossa oikeasti on, Terhi lisää.

Roihu-leiri on kuin pieni kaupunki. Siellä on mm. kahviloita, kioskeja, oma palokunta ja sairaala. Kaikilla leirille tulevilla aikuisilla on oma työtehtävä, joka voi olla esimerkiksi leirikeittiössä, nettitoimituksessa, ohjelmapisteessä, kahvilassa tai omista pikkulapsista huolehtiminen. Perheleirissä on myös päiväkoti ja kouluikäisille lapsille järjestetään päivittäin omaa ohjelmaa.

Holopaisten perhe nauttii retkeilystä ja luonnosta, joten täysin uusi asia leireily metsän keskellä ei ole. Käytännön asioiden sujuminen metsässä mietityttää kuitenkin jonkin verran.

-       Totta kai sitä miettii, miten lapset nukkuvat teltassa ja miten pärjään tyttöjen kanssa yksin. Uskon kuitenkin, että kaikki tulee sujumaan hienosti, Terhi toteaa.  

FAKTOJA ROIHUN PERHELEIRISTÄ

  • Perheleirin vahvuus on noin 2000 henkilöä, joista alle 11-vuotiaita lapsia on noin 1000
  • Alle 3-vuotiaita on noin 200
  • Nuorimmat leiriläiset ovat syntyneet tänä vuonna
  • Vanhimmat perheleirissä asuvat ovat yli 70-vuotiaita
  • Perheleirin avoimeen päiväkotiin ja varsinaiseen päiväkotiin on ilmoittautunut yhteensä noin 450 lasta
  • Kouluikäisten ohjelmaan osallistuu noin 200 lasta

Lisätietoja

Terhi Holopainen, p. 044 320 4968
Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Kuvia median käyttöön

Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

 

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan:
https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

 

 

Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs