Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Suomen luontokeskus Haltia vahvisti asemaansa pääkaupunkiseudun matkailukohteena

Metsähallitus

Suomen luontokeskus Haltia vahvisti asemaansa pääkaupunkiseudun matkailukohteena

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 11:23
Julkaisija: Metsähallitus

- käyntimäärä 128 000 vuonna 2015

Suomen luontokeskus Haltian kävijämäärät ovat pysyneet korkealla tasolla: vuoden 2015 käyntimäärä oli 128 300. Vierailijoita kokosi Haltiaan päänäyttelyn ohella uusi erikoisnäyttely Liikutus, koululaisille suunnattu luontokoulu sekä kokous- ja ravintolapalvelut.

Kaikkiaan Metsähallituksen luontopalvelujen hoitamien pääkaupunkiseudun luontokohteiden käyntimäärä ylitti 600 000.  Nuuksion kansallispuiston suosio nousi edellisvuodesta 21 prosenttia 343 800 käyntiin ja Sipoonkorven kansallispuiston käyntimäärä nousi yhdeksän prosenttia ja oli 81 800.

Luontomatkailussa onkin pääkaupunkiseudulla runsaasti mahdollisuuksia ja valikoimaa kotimaisille ja ulkomaisille matkailijoille. Espoon Nuuksiossa sijaitseva Haltia tarjoaa elämyksiä ja opastaa kävijöitä lähiluontoon, mutta ohjaa myös koko maan kansallispuistoihin.  Jatkuvasti lisääntyneen yritysyhteistyön avulla löytyy kävijöille ja kokousvieraille monia tapoja luontoilla ja kokea retkeilyelämyksiä.

”Haltian kehittymisen ja hyvän käyntimäärän  taustalla on toimiva yhteistyö kuntien ja yritysten kanssa",sanoo Haltian johtaja Tom Selänniemi.

Talviluonnon päivänä 6.2. tapahtuu

Ensi lauantaina 6. helmikuuta Haltia järjestää yhdessä yritysten ja toimijoiden kanssa Talviluonnon päivän. Tapahtumassa esitellään  talvisia lajeja ja harrastusmuotoja. Kokeilemaan pääsee esimerkiksi suosittua retkiluistelua ja trendikkäitä Altai-suksia tai talvikalastusta ja ringetteä. Tapahtumakentän lumitykin avulla esitellään lumimyrskyn voimaa ja kokeillaan myös teltan pystytystä kovassa puhurissa.

”Talvielämys on jokaisen ulottuvilla Haltiassa lauantaina. Nyt tarjoutuu hyvä mahdollisuus tutustua Haltiaan ja kokeilla uusi lajeja tai perinteisempää talviretkeilyä”  

Suomen luontokeskus Haltian toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut.

Lisätietoja:
Haltian johtaja Tom Selänniemi, puh. 040 7156068, tom.selanniemi@metsa.fi

www.haltia.com
Kuvia Haltiasta: wwww.haltia.com/media ->Aineistopankki

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs