Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Strömma och WWF samarbetar för att rädda Östersjön

WWF Suomi

Strömma och WWF samarbetar för att rädda Östersjön

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 12:00
Julkaisija: WWF Suomi

Strömma Turism & Sjöfart och Världsnaturfonden WWF inleder ett treårigt samarbete för ett renare Östersjön. Resenärer och partners ska utbildas om Östersjöns miljöutmaningar och företaget ska bidra till lokala naturvårdsprojekt som kan förbättra havsmiljön i regionen.

– Vi har nästan 80 passagerfartyg som gör utflykter i Östersjöns vatten. Det är viktigt för Strömma att stolt kunna visa upp våra vackra och unika miljöer. Både nationer och företag behöver ta ansvar för att havsmiljön inte mister sin attraktion som rekreationsområde. Vi stödjer WWFs opinionsbildande arbete och vill gärna involvera våra kunder och partners i det, säger Peter Kåla, verkställande direktör för Strömma Finland Ab.

Östersjöns miljö har drabbats hårt av eutrofiering, gifter och överfiske genom åren. Många fisk- och fågelarter har blivit sällsynta och algblomningen väntar återigen slå rekord under sommaren. Östersjön är inte bara viktig för alla semesterfirare utan också en daglig omgivning för människorna och en viktig inkomstkälla för alla länder i regionen. En östersjö i ekologisk balans skulle kunna skapa 32 miljarder euros i årligt mervärde och en halv miljon nya jobb, enligt rapporten "Turning adversity into opportunity: A business plan for the Baltic Sea” utförd av Boston Consulting Group.

Samarbetet omfattar hela Strömmakoncernen och omfattar Sverige, Finland och Danmark. Strömmas mål är att bli ledande när det gäller hållbarhetsfrågor i sin bransch och bidra till att driva på utvecklingen och öka passagerarnas miljömedvetenhet.

Strömma stödjer även WWF Finlands talkoläger i Vallisaari-ön. Där konkreta åtgärder genomförs för att vårda den värdefulla natur- och kulturobjekten vid Helsingfors kust.

– WWF har valt att samarbeta med Strömma i arbetet för att förändra Östersjöns miljö i mer hållbar riktning. De vill också inspirera andra att ta efter deras goda exempel. Vi är också väldigt glada över att de vill stödja lokala naturvårdsprojekt i Östersjöregionen, säger WWF Finlands generalsekreterare Liisa Rohweder.


För frågor, kontakta:

generalsekreterare Liisa Rohweder, WWF Finland, +358 40 840 7461

verkställande direktor Peter Kåla, Strömma Finland Ab, +358 50 541 1261

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs