Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » SAMK vastaa pätevyysvaatimuksiin − Rakennusterveysasiantuntijoille täsmäkoulutusta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK vastaa pätevyysvaatimuksiin − Rakennusterveysasiantuntijoille täsmäkoulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 12:18
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) järjestää tammikuusta alkaen yhdessä Rakennusteollisuuden Koulutuskeskuksen (RATEKO) kanssa rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifiointiin valmentavan koulutuksen.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden pätevyysvaatimuksista tuli voimaan viime toukokuussa.
− Koulutus on lähtenyt tästä sertifioitujen rakennusterveysasiantuntijoiden tarpeesta. Siirtymäaikaa on vuoden 2017 kevääseen. Silloin kaikilla rakennuksen sisäilma-asioiden kanssa työkseen toimivilla tulisi olla alalta sertifiointi, kertoo lehtori Rauno Sandberg.

− Alueelle on toivottu tätä koulutusta. Seuraavaksi lähin vastaava koulutus on tarjolla Helsingissä, hän jatkaa.

Osioita sisäilman epäpuhtauksista juridiikkaan

Koulutus koostuu kolmesta osiosta. Ensimmäinen osio käsittelee sisäilman epäpuhtauksia. Toinen osio käsittelee rakennusfysiikkaa ja juridiikka. Viimeisessä osiossa käsitellään ilmanvaihtoa ja ilmastointitekniikkaa.

− Lisäksi koulutukseen kuuluu opinnäytetyö, jolla osoitetaan eri osa-alueiden merkityksen ymmärtäminen, kertoo lehtori Jarkko Heinonen.

Rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifikaattia voi anoa VTT:ltä, kun koulutus on suoritettu. Henkilösertifioidulta rakennusterveysasiantuntijalta edellytetään vielä soveltuvan koulutuksen lisäksi vähintään kolmen vuoden työkokemusta rakennusten kuntoon ja terveyshaittoihin liittyvistä tutkimustehtävistä.

− Koulutukseen odotetaan henkilöitä, joilla on rakennus- tai LVI-alan koulutus. Se sopii myös esimerkiksi henkilöille, joilla on terveystarkastajan tutkinto, kertoo Sandberg.

Koulutus järjestetään pääosin Porissa. Lähipäiviä on muutama kuukaudessa. – Opintoihin kuuluu laboratorioharjoituksia, tehtäviä ja tenttejä. Käytämme myös SAMKin HILL-etäyhteyttä. Muutamia lähijaksoja suoritetaan Helsingissä, Heinonen jatkaa.

Koko koulutuksen laajuus on 45 opintopistettä.  Haku on käynnissä 11.12. asti. Koulutus alkaa tammikuussa 2016.

Lisätiedot:
Rauno Sandberg, lehtori, puh. 044 710 3241, rauno.sandberg@samk.fi
Jarkko Heinonen, lehtori, tiimivastaava, puh. 044 710 3344, jarkko.heinonen@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs