Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Rovaniemen toimintasuunnitelma ohjaa metsäalaa vihreään suuntaan

Maa- ja metsätalousministeriö

Rovaniemen toimintasuunnitelma ohjaa metsäalaa vihreään suuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 13:54
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan metsäviikkoja isännöivä Rovaniemi sai nimiinsä 11.12. hyväksytyn toimintasuunnitelman, joka ohjaa metsäalaa kohti vihreää taloutta. Suunnitelma kattaa Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikan, Kaukasuksen sekä Keski-Aasian.
 
”Suunnitelma sai nimekseen Rovaniemi Action Plan for Forest Sector in a Green Economy. Nimeä ehdottivat Ruotsin ja Puolan varaministerit kiitoksena kaupungille hienoista ja hyvin sujuneista järjestelyistä”, kertoo metsäneuvos Heikki Granholm.

Rovaniemellä juhlitaan parhaillaan Euroopan metsäviikkoja, joiden ohessa järjestetään myös YK:n alueellinen kokous METSÄ2013, jonka pääteema on metsäsektori vihreän talouden edelläkävijänä. Asiantuntijoiden mukaan metsät tarjoavat merkittävän vaihtoehdon tuotteille, jotka ovat haitallisia ilmastolle ja ympäristölle. Biopohjaisia tuotteita käytetään jo nyt ruuassa, vaatteissa ja pakkauksissa. Metsät myös työllistävät neljä miljoonaa eurooppalaista.

Metsäala pystyy tulevaisuudessa vielä parempaan, jos hallitukset ja yksityinen sektori tarttuvat mahdollisuuteen. Rovaniemen toimintasuunnitelmassa listataan viisi käytännön askelta, joiden avulla päämäärään päästään:

  • metsien kestävä hoito ja käyttö,
  • vähähiilinen metsäsektori,
  • vihreät työpaikat,
  • ekosysteemipalveluiden tuottaminen
  • metsäalan politiikat ja seuranta


Metsäviikot ovat koonneet Rovaniemelle yli 400 kansainvälistä vierasta. Tapahtuman virallisena suojelijana toimii itse Joulupukki.

”On ilo auttaa lapsia ymmärtämään, minkälainen erityinen lahja metsä meille on. Planeettamme tulevaisuus on tämän päivän lasten käsissä”, Joulupukki julisti 9.12. tapahtuman avajaispäivänä.

Lisätietoja:
Heikki Granholm, metsäneuvos, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 130
Iina Bister, tiedottaja, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 276
Kristiina Vuopala, yhteyspäällikkö, Metsähallitus, Rovaniemi, p. 020 564 7695


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs