Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Roudan tullen on aikaa pohtia puutarhanhoidon syvempiä merkityksiä

Lasten Keskus

Roudan tullen on aikaa pohtia puutarhanhoidon syvempiä merkityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 10:52
Julkaisija: Lasten Keskus

Johanna ja Juha Tanskan uudessa kirjassa puutarha on sekä konkreettinen paikka että vertauskuva. Alussa oli puutarha – Viisaus kasvaa maasta on kirja maankamaran sydämenlyönneistä ja puutarhan salaisuuksista, aisteista, tekemisestä ja mietiskelystä. Se sopii niin hitaaseen lukemiseen talven pimeinä iltoina kuin inspiraation lähteeksi vehreimpänä kasvukautena. 

Puutarhanhoito on arkista aherrusta, mutta näkijälle ja kokijalle avautuu syvempiä tasoja: Varhaisen aamun valo osuu ruohonkorsissa kimaltaviin kastepisaroihin ja avaa ikkunan toiseen todellisuuteen. Sileäksi kulunut lapionvarsi kertoo sukupolvien ketjusta, johon puutarhaansa hoitava saa liittyä. Talipallon ripustaminen linnuille talviaamuna ja siementen kylväminen auringon lämmittämään multaan voivat olla hengellisiä harjoituksia. 

Samalla kun yksittäisen puutarhurin kädet askaroivat maan mullassa, kaikkialla maailmassa kasvaa tietoisuus maapallon tilasta. Ihmiset haluavat hoivata palstojaan, vallata kaupunkien joutomaita ruuan kasvatukseen ja perustaa kukkapuutarhoja pölyttäjille.

Johanna ja Juha Tanska ovat aviopari, joka pyrkii etsimään maanviljelyn ja hiljaisuuden viljelyn yhdistävää elämäntapaa. He toimivat pappeina Kotkassa ja hoitavat työn ohessa sukutilaansa sekä kasvattavat lampaita. Tanskat ovat julkaisseet aiemmin teokset Silitä kissaa. Hengellisiä harjoituksia hengästyneille (2010) sekä Talo minussa, minä talossa. Meditatiivinen sisustuskirja (2011).

Johanna ja Juha Tanska, Alussa oli puutarha – Viisaus kasvaa maasta. 176 s. Nelivärikuvitus. ISBN 978-952-247-431-5. Kirjastoluokat 17.3 ja 67.3. Kirjapaja 2013. Ovh. 28,90

 

Lisätietoja: Juha Tanska, 0400 555 117; juha.t.tanska@pp.inet.fi. Tai Kirjapaja: viestintä / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi , puh. 040 553 4757. 

 Kirjan kansikuva  täältä.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs