Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » RKTL:n susipannoitukset jatkuvat – yhdeksän sutta sai lähettipannan Pohjois-Savossa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL:n susipannoitukset jatkuvat – yhdeksän sutta sai lähettipannan Pohjois-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 09:19
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos asensi viime viikolla GPS-lähettimen yhdeksälle sudelle Pohjois-Savossa. Sudet kuuluvat kolmeen eri laumaan. Laumat liikkuvat Kiuruveden, Vieremän ja Sonkajärven alueilla. Kiuruveden laumasta pannoitettiin alfanaaras ja kaksi pentua, Vieremän laumasta alfanaaras ja kolme pentua sekä Sonkajärven laumasta alfauros ja pentu. Kiuruveden laumassa havaittiin kuusi ja Vieremän sekä Sonkajärven laumoissa seitsemän sutta kummassakin. Pohjois-Savossa liikkuu näiden kolmen lauman lisäksi yksi pariskunta. Sudet nukutettiin pannoitusta varten helikopterista käsin.

RKTL on varustanut kuluvan talven aikana lähetinpannalla 12 sutta. Merkinnät alkoivat Keuruulla, missä jo aiemmin saivat pannan alfanaaras ja kaksi pentua. Pannoituksia jatketaan seuraavaksi Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Lähettimien käyttö on osa susikannan seurantaa sekä levittäytymis- ja saalistustutkimusta. Samalla selvitetään susien liikkumista suhteessa asutusten sijaintiin. RKTL:n tuoreimman arvion mukaan Suomessa on 150 - 165 sutta. Arvio tehtiin kaksi kuukautta sitten, jolloin susikanta oli hieman tämänhetkistä runsaampi. Susia on tänä talvena 15 - 20 yksilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kanta kasvoi voimakkaasti 2000-luvun ensimmäisinä vuosina, mutta taantui vuosina 2006 - 2010.

Lisätietoa: erikoistutkija Ilpo Kojola, puh. 0400 292 098, ilpo.kojola@rktl.fi.
http://www.rktl.fi/riista/suurpedot/susi/

Kuva: Sonkajärven lauman alfauros. Kuvaaja Ilpo Kojola.

Liitetiedostot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs