Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » RKTL:n porontutkimus jää Inarin Kaamaseen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

RKTL:n porontutkimus jää Inarin Kaamaseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2013 klo 14:30
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on päättänyt säilyttää Inarin Kaamasessa olevan porontutkimusasemansa. RKTL:n johtokunnan päätöksen mahdollisti se, että tiloihin tulee toiseksi vuokralaiseksi Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK. Näin ollen RKTL:n vuokrakustannuksia saadaan merkittävästi vähennettyä.

RKTL:n porontutkimuksen tilojen pieneneminen ei mainittavasti haittaa porontutkimusta. Tutkimus sen sijaan hyötyy nykyistä tiiviimmästä yhteydestä poroelinkeinon koulutukseen, jonka SAKK tuo porontutkimusasemalle.

Osana talouden sopeuttamissuunnitelmaansa RKTL on selvittänyt 5-6 toimipaikkansa lakkauttamista vuoteen 2016 mennessä ja yhtenä selvityksen kohteena on ollut Kaamasen porontutkimusasema. Selvitysten perusteella on päätetty lakkauttaa RKTL:n Kotkan toimipiste ja Muonion ja Evon toimipaikat. Toiminta Kotkassa päättyi vuoden 2012 lopussa, Muoniossa 30.9.2013 ja Evolla vuoden 2014 lopussa. Edelleen selvityksessä ovat Tervon ja Kainuun toimipaikkojen toimintojen järjestäminen. Lakkautettavien toimipaikkojen henkilöstölle RKTL tarjoaa työpaikkaa muista toimipaikoista.

Lisätietoja:
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, ylijohtaja Eero Helle, puh. 0295 327 240
 

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs