Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Rikkidirektiivin tuomat velvoitteet tunnetaan hyvin laivoilla

Trafi

Rikkidirektiivin tuomat velvoitteet tunnetaan hyvin laivoilla

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 10:30
Julkaisija: Trafi

Laivojen rikkivalvonta käynnistyi vuodenvaihteessa tehotarkastuskampanjalla, jonka aikana Trafi teki yhteensä 48 rikkitarkastusta Suomen satamissa käyneille laivoille. Tarkastusten yhteydessä otetuista näytteistä vain yhdestä löytyi rikkipitoisuuden ylitys.

”Tehovalvonnan perusteella voi sanoa, että rikkidirektiivin tuomat velvoitteet on yleisesti ottaen omaksuttu hyvin merenkulun toimijoiden piirissä ja tarkastetuilla aluksilla oltiin hyvin tietoisia direktiivistä”, kiittää osastonjohtaja Juha-Matti Korsi.

Mikäli tarkastuksissa havaitaan rikkipitoisuuden ylityksiä, annetaan tapaukset syyteharkintaan ja niistä informoidaan myös aluksen lippuvaltion viranomaisia. Löydetyn rikkipitoisuuden ylityksen lisäksi tehotarkastuskampanjan aikana annettiin myös muutama lievä huomautus ja dokumentoinnissa oli havaittavissa pieniä, kokemattomuuteen liittyviä puutteita. Trafi onkin jakanut kampanjan aikana yhdessä Finnpilotin kanssa infolehtisiä uusista määräyksistä ja niiden vaikutuksista alusten henkilökunnalle.

”Nyt valvonnan käynnistymisvaiheessa katsoimme huomautuksen riittävän, mutta tulevaisuudessa tulemme kirjaamaan erittäin herkästi pienemmätkin poikkeamat. Valvonnan tarkoituksena on pitää tiukasti kiinni siitä, että toimintaedellytykset ovat kaikille samat eikä kilpailu vääristy”, muistuttaa Korsi.

Rikkivalvontaa muiden tarkastuksien yhteydessä, mutta myös riskiperusteisesti kohdistettuna

Rikkivalvontatarkastuksia tehtiin sekä satamavaltiotarkastusten yhteydessä että alusprofiloinnin perusteella riskiperusteisesti kohdistettuna. Muiden EU-maiden tarkastustahtiin verrattuna Suomessa tehtiin määrällisesti alkuvuoden tehokampanjan aikana esimerkillinen määrä tarkastuksia.

Alueellisesti tarkasteltuna tarkastuksia suoritettiin läntisellä tarkastusalueella 22, itäisellä 12, pohjoisella 8 ja eteläisellä 6.

Laivojen polttoainetta koskeva rikkipitoisuuksien valvonta alkoi 1.1.2015. Trafin tehtävänä on yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa valvoa rikkidirektiivin ja sen taustalla olevan IMOn päätöksen noudattamista. Tarkastukset suorittavat Trafin satamavaltiotarkastajat, jotka myös koulutetaan ja valtuutetaan rikkidirektiivin mukaiseen valvontaan.

Lisätietoja:
osastonjohtaja Juha-Matti Korsi, p. 029 5346 437, juha.korsi(at)trafi.fi, twitterissä @JuhaKorsi
tarkastaja Jussi Ketonen, p. 029 5347 138, jussi.ketonen(at)trafi.fi

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs