Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Puolustushistorian salaisuuksia avautuu yleisölle

Turun ammattikorkeakoulu

Puolustushistorian salaisuuksia avautuu yleisölle

Kutsu.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 12:36
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Matkailun kesäsesonki on ohi, mutta muutamissa Turun ja Tukholman välisissä saariston puolustushistoriallisissa kohteissa kääritään nyt hihat ja valmistaudutaan esittelemään suurelle yleisölle parin seuraavan vuoden aikana puolustushistorian salaisuuksia. Kemiönsaaren kuntaan kuuluvan Örön saaren eteläkärjessä matkailija voi jo ensi kesänä tutustua korjattuihin maanalaisiin bunkkereihin ja käytäviin sekä katsella uudesta näköalatornista linnakesaaren maisemia. Ruotsin Gålössä alkavat korjaustyöt toisen maailmansodan aikaisessa hylkeiden koulutuskeskuksessa, jossa hylkeitä koulutettiin tunnistamaan sukellusveneitä.

 

Saaristo tunnetaan luontomatkailukohteena, mutta matkailijan on usein vaikea ratkaista, mihin lukemattomista saarista kannattaisi suunnata.  Syyskuun alussa alkanut matkailun kehittämishanke Footprints of Defence in the Achipelago kasvattaa neljän saaristokohteen vetovoimaa nostamalla esiin kohteiden vaiherikasta puolustushistoriaa.

 

                 TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

tiistaina 20.9.2016 klo 13.00 – 14.00

                     Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun toimipisteeseen, tila AHTI

Lemminkäisenkatu 30, Turku

 

– Örön eteläkärjen Venäjän vallan aikana rakennettu kuuden tuuman tykkipatteriston kasarmialue sekä kallion sisään kätketyt puolustusasemat nukkuvat vielä Ruususen unta. Uusien reittien ja korjausten myötä alue avautuu hankkeen myötä uudessa laajuudessa matkailulle ja tulee tarjoamaan esimerkiksi nuorisoryhmille telttailualueen sekä pienryhmille mahdollisuuden bunkkeriyöpymiseen, toteaa Esko Sorakunnas Metsähallituksesta.

 

Korpoströmin strateginen sijainti on johtanut siihen, että alueella on käyty meritaisteluja useampana vuosisatana. Ahvenanmaan Bomarsundin linnoituksen rauniot liittyvät puolestaan 1800-luvun Oolannin sotaan. Kummassakin kohteessa panostetaan historian elävöittämiseen matkailijoille mm. videoiden ja äänitteiden avulla. Tavoitteena on lisäksi varmistaa matkailijalle mahdollisimman sujuva ja elämyksellinen kokonaiskokemus niin matkan suunnittelun, saapumisen, paikan kokemisen kuin paluunkin osalta.

 

Lisätiedot:

Matkailupalveluiden lehtori, Telle Tuominen, Liiketalouden koulutusohjelma, puh.nro 044-9074960.

Haastateltavina paikalla:

Esko Sorakunnas/Metsähallitus

Marcus Lepola/Korpoström

Pia Berg/Gålö själstation (ruotsiksi tai englanniksi)

Magnus Krantz/Bomarsund (ruotsiksi tai englanniksi)

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs