Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pohjois-Savossa kaadettiin 3400 hirveä

Suomen riistakeskus - Pohjois-Savo

Pohjois-Savossa kaadettiin 3400 hirveä

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 11:56
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Pohjois-Savo

 

Pohjois-Savossa kaadettiin päättyneellä metsästyskaudella 3400 hirveä. Pohjois-Savon hirvikannan tiheys arvioitiin metsästyksen jälkeen 3,2 hirveksi tuhannella hehtaarilla, mikä on samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. Tuolloin metsästäjät arvioivat jahdin jälkeen jääneen noin 3,3 hirveä tuhannelle hehtaarille. Alueellisen riistaneuvoston asettama tavoitehaarukka oli 2,5 -3,5 hirveä tuhannella hehtaarilla. Luonnonvarakeskus tulee antamaan hirvikanta-arviot hirvitalousalueittain ja riistanhoitoyhdistyksittäin maaliskuun aikana.

 

Pohjois-Savossa joulukuun lopussa päättyneen kauden kaatomäärästä aikuisia hirviä oli 1671 ja vasoja 1742. Metsästäjät arvioivat metsästysalueilleen jääneen metsästyksen jälkeen noin 4800 hirveä.  Pyyntilupien käyttöaste oli 87,3 %.

 

Hirvenmetsästyksen saalisilmoituksissa arvioidaan myös metsästysalueella elävien metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen määrää. Metsäkauriskanta on ollut viimeiset kolme vuotta hienoisessa kasvussa ja niitä arvioitiin Pohjois-Savossa olevan noin 1900 eläintä. Metsäkauriskannan kehityksessä näkyy kahden edellisen vähälumisen talven ja maakunnan ilveskannan kasvun taantumisen vaikutus. Valkohäntäpeuroja maakunnassa arvioitiin olevan noin 260 eläintä.

Oma riista -palvelusta tulossa työkalu hirvijahdin reaaliaikaiseen seuraamiseen

 Suomen riistakeskus ja riistanhoitoyhdistykset kannustavat tänä vuonna metsästysseuroja ottamaan käyttöön Oma riista -palvelun, jolla saadaan luotettavaa tietoa hirvisaaliin kehityksestä jo metsästyskauden aikana. Oma riista -palvelun tulee yhdistämään nykyiset hirvihavaintokortit ja saalisilmoitukset, joten metsästäjien paperityö vähenee ja jahdin seuranta helpottuu. Uuden palvelun hyödyt saadaan käyttöön erityisesti silloin, kun koko yhteislupa sitoutuu keräämään tiedot sähköisesti. Lisätietoa Oma riista -palvelusta tulee kevään aikana näkymään Metsästäjä –lehdessä ja www.riista.fi –sivuilla.

 

Lisätietoja,

 

Jouni Tanskanen

0294312301

 

Liitetiedostot

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs