Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pohjanlahden lohenkalastus sallitaan 5.–9.8.

Maa- ja metsätalousministeriö

Pohjanlahden lohenkalastus sallitaan 5.–9.8.

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2013 klo 14:16
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Suomen lohikiintiö Pohjanlahdelle on täyttynyt aiemmin arvioitua hitaammin, minkä vuoksi maa- ja metsätalousministeriö keskeyttää määräajaksi lohen kalastuskiellon, joka astui voimaan 25.7. Tämä mahdollistaa lohen kalastuksen 5.–9.8. välisenä aikana.

Kiintiöt asetetaan vuosittain EU:n neuvoston asetuksilla, joita EU:n jäsenvaltioiden tulee noudattaa. Suomelle sallittu lohenkalastuskiintiö Itämeren pääaltaalla ja Pohjanlahdella on tänä vuonna yhteensä 35 103 lohta. Elinkeinokalatalouden saalisrekisteriin oli 30.7. mennessä tallennettu noin 27 000 pyydettyä lohta, joka on noin 77 prosenttia sallitusta kiintiöstä.

Rekisteriin tallennettu saaliskertymä osoittaa, että tallentamattomat saaliit eivät olleet ennen kalastuskieltoa arvioidulla tasolla. Tällä hetkellä tallen¬tamattomien saaliiden arvioidaan olevan niin pieniä, että Suomelle sallittua kalastus¬kiintiötä on vielä jäljellä yli 7 000 lohta. EU:n asetuksen mukaisesti kalastus sallitaan, jotta EU:n Suomelle sallima kalastuskiintiö hyödynnetään mahdollisimman hyvin.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Harri Kukka, neuvotteleva virkamies, p. 0295 162 377


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs