Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pirkanmaan ympäristöpalkinto uraauurtavalle Tampereen kaupunkiluonto –teokselle

Pirkanmaan ympäristökeskus

Pirkanmaan ympäristöpalkinto uraauurtavalle Tampereen kaupunkiluonto –teokselle

Julkaistu: 03.12.2008 klo 13:24
Julkaisija: Pirkanmaan ympäristökeskus

Pirkanmaan ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöpalkinnon 2008 biologi Pertti Rannalle ja arkkitehti, kuvittaja Pekka Rahkoselle vasta ilmestyneestä teoksesta Tampereen kaupunkiluonto - opas kaupunkiekologiaan. Teos on ensimmäinen perusteellinen kaupunkiekologiaopas Suomessa.

Pirkanmaan ympäristökeskus on myöntänyt ympäristöpalkinnon 2008 biologi Pertti Rannalle ja arkkitehti, kuvittaja Pekka Rahkoselle vasta ilmestyneestä teoksesta Tampereen kaupunkiluonto - opas kaupunkiekologiaan. Teos on ensimmäinen perusteellinen kaupunkiekologiaopas Suomessa.

Tampere-Seura ry:n julkaisema ja kustantama teos on uudentyyppinen "ekologinen kotiseutukirja". Kasvi- ja eläinlajien esittelyn lisäksi kirjassa on tieto myös niiden elinympäristöön vaikuttavista luonnonoloista ja erityisesti ihmisten toimien vaikutuksista. Tamperelaisille lukijoille kirjan lähestymistapa luo hyvin konkreettisen tuntemuksen kotikaupungin luontoon.

Palkinnon perustelujen mukaan Pertti Rannan pääosin kirjoittama teksti on samanaikaisesti sekä tieteellisen perusteellista että omakohtaisesti koettua ja tempaa lukijan mukaansa löytöretkelle kaupunkiluontoon. Pekka Rahkosen viehättävät piirrokset elävöittävät ja havainnollistavat kirjan sisältöä runsaan kartta- ja valokuva-aineiston lisäksi.

- Kirja toimii toivottavasti myös virikkeenä samantapaisten luontokirjojen tekemiseen muissa kunnissa. Tekijöiden lisäksi kiitos kuuluu myös tämän teoksen kustantajalle, Tampere-Seura ry:lle, totesi Pirkanmaan ympäristökeskuksen johtaja Ulla Koivusaari palkinnon julkistamistilaisuudessa.

- Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen lähtee paikalliselta tasolta. Siinä tarvitaan nimenomaan paikallisekologista tutkimusta ja tietämystä sekä tämän tiedon popularisointia laajalle lukijakunnalle. Tästä Tampereen kaupunkiluonto-opas on mainio esimerkki, jatkoi Koivusaari.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto myönnettiin tänä vuonna 22. kerran.

Lisätiedot:

  • Avustaneet kirjoittajat: Aro Seppo, FM, Tampere, Asikainen Eveliina, FT, Tampere, Haila Yrjö, ympäristöpolitiikan professori, Tampere, Jokinen Ari, HT, Tampere, Kosonen Lasse, ympäristösihteeri, Tampere, Kääntönen Matti, lehtori, Tampereen kasvitieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja, Leinonen Matti, FT, dos., Tampere, Piirainen Tero, Tampereen hyönteistutkijain seuran puheenjohtaja, Rautio Anni, tutkija, Joensuu, Sipari Jouko, lehtori, Tampere

Tiedotus:

  • tiedottaja Auli Kilpeläinen, Pirkanmaan ympäristökeskus,
    p. 050 570 2109

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs