Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pilkington Automotive Finland on sertifioimassa ISO 50001 -energianhallintajärjestelmää

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Automotive Finland on sertifioimassa ISO 50001 -energianhallintajärjestelmää

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2015 klo 09:24
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Automotive Finland tehostaa energiatehokkuuttaan entisestään ja on sertifioimassa ISO 50001 -energianhallintajärjestelmää vuoden loppuun mennessä. Yritys tavoittelee kymmenen prosentin energiansäästöä seuraavien kolmen vuoden aikana.

Energiaa sitoutuu lasinvalmistuksessa tuotteisiin paljon, minkä vuoksi energiatehokkuuden kehittäminen on Pilkingtonille tärkeää tuotteiden koko elinkaaren ajan ja jokaisessa vaiheessa prosessia. "Yksi pääkohdista on tuotannon ajaminen mahdollisimman tehokkaasti. Lasin karkaisua tehdään useissa eri vuoroissa, jolloin työt on tärkeää suunnitella niin, että koneet eivät käy tyhjinä", kertoo Pilkington Automotive Finlandin EHS-päällikkö Katri Yli-Orvola.

Tehtailla energiankulutusta seurataan tehtävään valittujen energy championeiden ja energiatiimin toimesta. Töiden tarkan suunnittelun lisäksi keskeisessä roolissa ovat paljon energiaa kuluttavien laitteiden sekä niiden käyttötapojen tuntemus ja energiankulutuksen jatkuva seuranta. Lisäksi huomiota kiinnitetään esimerkiksi materiaalin käyttöön, jätteiden vähentämiseen, valaistukseen ja ilmastointiin. Tuotteen kestävyydellä on myös oma tärkeä osuutensa tuotteen hiilijalanjäljessä, jonka pienentämiseksi Pilkington on tehnyt töitä jo pitkään. "Tehostamme kokonaistehokkuutta pala palalta, tavoitteena on kymmenen prosentin parannus energiatehokkuuteen kolmen vuoden aikana", kertoo Pilkingtonin toimitusjohtaja Rami Tähtinen.

Energiatehokkuuden on näyttävä arjessa

ISO 50001 -järjestelmä tarjoaa organisaatioille tunnustetun viitekehyksen kehittää energianhallintaansa ja liittää se osaksi johtamisjärjestelmäänsä.  Pilkingtonin tehtailla on sertifioitu ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä joten ISO 50001 täydentää ja selkeyttää jo pitkään jatkunutta työtä energiatehokkuuden kasvattamiseksi. Sertifikaatin myöntää ulkopuolinen auditoija.

"Sertifioinnin keskeisin hyöty on koko organisaation entistä vahvempi sitoutuminen jatkuvaan energiatehokkuuden parantamiseen. On tärkeää, että energiatehokkuuteen tähtäävä toiminta on säännöllistä, osa käyttäytymistämme, osa normaaleja prosessejamme. Muun muassa tätä arvioidaan sertifikaattia myönnettäessä", Yli-Orvola kertoo. 

Työtä ohjaa NSG Groupin kestävän kehityksen politiikka ja Suomen Pilkingtonin johdon allekirjoittama energiapolitiikka, jonka ohjenuoriin lukeutuvat tuotannon tehokkuuden lisäksi myös jokaisen työntekijän sekä sidosryhmien toiminta. 

”Toimintaa pyritään ohjeistamaan koko ajan energiaystävällisempään suuntaan: koneet jätetään minimilämmölle, valot sammutetaan huoneista työpäivän loputtua ja kuljettajia pyydetään sammuttamaan moottori autoa lastattaessa”, Yli-Orvola antaa esimerkkejä käytännön toimista. "Työ on jo hyvässä vauhdissa ja energiahallintajärjestelmän sertifiointi on hieno asia yritykselle. Se osoittaa, että taloudellisesti vaikeina aikoina halutaan keskittyä myös ympäristöasioihin."


Lisätietoja:

Pilkington Automotive Finland Oy
EHS-päällikkö Katri Yli-Orvola

p. 050 535 2913, katri.yli-orvola@fi.nsg.com

Toimitusjohtaja Rami Tähtinen
p. 050 566 0042, rami.tahtinen@fi.nsg.com

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotiven Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 94 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 650.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs