Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pekka Viljakainen Innovaatiofoorumissa: ”Venäläinen omistus kasvaa Euroopassa”

EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Pekka Viljakainen Innovaatiofoorumissa: ”Venäläinen omistus kasvaa Euroopassa”

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2012 klo 17:29
Julkaisija: EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Pekka Viljakainen, Skolkovo-säätiön neuvonantaja, uskoo, että lähivuosina nähdään yhä enemmän venäläisiä omistajia eurooppalaisissa yrityksissä. Hän kertoi tänään EU–Venäjä-innovaatiofoorumissa ja EBN-kongressissa Lappeenrannassa venäläisen bisneskulttuurin opettelemisen tärkeydestä.

“On elintärkeää sekä venäläisille että muille eurooppalaisille, että osaamme työskennellä yhdessä. Voi olla, että pian näemme eurooppalaisen yrityksen, jonka omistaja puhuu vain venäjää”, sanoi Viljakainen.

Venäläisten yritysten johdossa on nuorempia ihmisiä kuin muualla Euroopassa. He ovat avoimia ja vaativat läpinäkyvää johtamista.

“Jos katsotaan venäläisten yritysten johtajia, he ovat noin 10 vuotta nuorempia kuin esimerkiksi Suomessa. Sukupolvenvaihdos tapahtuu nyt”, sanoi Viljakainen.

Angry Birds kuuntelee fanejaan

Venäjä tarjoaa suuria liiketoimintamahdollisuuksia eurooppalaisille yrityksille. Harri Koposella, Angry Birdsin kehittäneen Rovio Entertainmentin johtajalla, on pitkä kokemus Venäjällä työskentelystä.

“Talouden kehittyminen on enemmän kiinni ihmisistä kuin vain hallituksesta. Halu muuttaa Venäjää lähtee yksilöstä: unelmat voi saada toteutumaan. Menestyksen salaisuus on rakastaa sitä, mitä tekee työkseen, ajatella suuria ja uskoa ideaansa”, Koponen sanoi.

Koponen korosti tilaisuudessa asiakkaiden kuuntelemista - tai fanien Angry Birdsin tapauksessa.

“Kannattaa avata omia ajattelutapojaan. Jos fani tai asiakas pyytää tekemään jotakin, se voi olla miljardin dollarin idea. Sitä ei voi jättää tekemättä vain siksi, että yrityksellä on vakiintuneita toimintatapoja, jotka voisivat estää sen”, Koponen sanoi.

EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja EBN-kongressi jatkuvat huomiseen perjantaihin. Kolmipäiväinen tapahtuma on koonnut Lappeenrantaan yli 800 osallistujaa 34 eri maasta. Tapahtumassa on 130 puhujaa.


Lisätietoa:
Minna Martikainen
Vararehtori, professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
puh. +358 40 569 2652
minna.martikainen@lut.fi

Tapahtuma lyhyesti

3. EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja 21. EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012. Tapahtumissa tuetaan EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä konkreettisin keinoin: tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen. Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network (EBN).

www.lappeenranta.fi
www.lut.fi
www.ebn.eu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs