Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Museokortti käyttöön Kolin luontokeskus Ukossa

Metsähallitus

Museokortti käyttöön Kolin luontokeskus Ukossa

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 15:48
Julkaisija: Metsähallitus

Kolin luontokeskus Ukossa otettiin 5.5.2015 käyttöön täysin uudenlainen lipputuote. Vuoden voimassa oleva Museokortti on henkilökohtainen pääsylippu, jolla voi vierailla Kolin luontokeskus Ukon näyttelyiden lisäksi lähes kahdessasadassa muussa suomalaisessa museossa niin monta kertaa kuin tahtoo: vaikka joka päivä.

Museokortti ja siihen liittyvät tekniset ratkaisut on organisoinut ja rahoittanut Suomen museoliitto. Koko maan kattavia museokortteja on myynnissä ainoastaan Hollannissa ja Sveitsissä, ja molemmissa maissa kortteja myydään yli miljoona kappaletta vuodessa. Suomen museoliiton järjestelmää on suunniteltu Hollannin Museumkaart:n esimerkin innoittamana, ja ensimmäisen viikon aikana Museokortteja on Suomessa myyty jo 1700 kappaletta.

Asiakasneuvoja Anni Koskeli Kolin luontokeskus Ukosta uskoo Museokortin menestykseen myös Suomessa. ”Nyt kun meille luontokeskukseen on avattu uusi hieno näyttely, on asiakkailta tullut toiveita Ukon vuosilipusta. Tämä Museokortti tulikin kuin tilauksesta”, naurahtaa Koskeli. 

54 euroa maksavan Museokortin voi ostaa kaikkien järjestelmään kuuluvien museoiden tiskeiltä, Museot.fi -verkkopalvelusta ja Suomen museoliitosta. Pohjoiskarjalassa Museokorttia myyvät heti alkuvaiheessa Kolin luontokeskus Ukon lisäksi ainakin Pielisen museo Lieksassa, Nurmeksen museo, Pohjois-Karjalan museo Joensuussa, sekä Möhkön ruukkimuseo ja Parppeinvaaran runokylä Ilomantsissa. Tulevaisuudessa Museokorttien myyntiä on tarkoitus laajentaa esimerkiksi hotelleihin, ravintoloihin, kioskeihin sekä linja-auto-, juna- ja lentolippuja myyviin organisaatioihin.

”Museokortti on myös erinomainen lahjaidea”, Koskeli vinkkaa. Mikä olisikaan parempi tapa muistaa vaikkapa kevään ylioppilasta, kuin lahjoittaa hänelle kulttuurielämyksiä vuoden jokaiseksi päiväksi.

 

 Lisätietoja:

Mestähallitus, Anni Koskeli

Puh. 040753 0133

anni.koskeli@metsa.fi

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs