Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Monimuotoinen luonto turvaa naisten ja lasten hyvinvoinnin

WWF Suomi

Monimuotoinen luonto turvaa naisten ja lasten hyvinvoinnin

Julkaistu: 04.06.2015 klo 12:06
Julkaisija: WWF Suomi

Kehitysministeri Lenita Toivakka totesi Helsingin Sanomissa 4.6.2015, että kehitysyhteistyövaroja jaettaessa keskeisimmässä asemassa ovat kaikkein köyhimmät sekä naiset ja lapset. Se on tärkeä tavoite.

Toivakan mukaan kehitysyhteistyövarojen jakamisen perusteena ovat myös kestävät tavat tuottaa ruokaa, puhdasta vettä ja energiaa sekä ilmastonmuutoksen hillitseminen. Nämä ovatkin keskeisimpiä tekijöitä kaikkein köyhimpien auttamiselle. Ilman ruokaa, puhdasta vettä ja energiaa naisten ja lasten hyvinvointi ei voi toteutua.

Maailman luonnonsäätiö WWF:n Living Planet 2014 -raportin mukaan lähes miljardi ihmistä näkee nälkää, 768 miljoonaa ihmistä elää ilman puhdasta vettä ja 1,4 miljardia on vailla luotettavaa sähkölähdettä. WWF Suomella on ratkaisu siihen, miten puhdasta vettä, ruokaa ja energiaa voidaan saada myös kaikkein köyhimpien ulottuville. Se vaatii toimivia ekosysteemejä, jotka puolestaan tarvitsevat monimuotoista luontoa.

WWF tekee tätä työtä ulkoministeriön kumppanuusjärjestönä. Olemme taanneet esimerkiksi Nepalissa vesiturvan tuhansille kotitalouksille. Nämä vesivarat ovat ensisijaisia maanjäristyksestä toipumisessa. Työskentelemme myös kestävämpien tuotantotapojen ja järkevämmän kulutuksen saavuttamiseksi niin köyhissä maissa kuin Suomessakin. Suomessa kulutus- ja tuotantotapoihin vaikuttaminen on merkittävää, sillä korkean tulotason maiden liiallinen kulutus heikentää luonnon monimuotoisuutta ja luonnonvaroja kehitysmaissa. Kulutuksemme laskun maksavat siten maailman köyhimmät.

Ihmisten hyvinvointi riippuu luonnon hyvinvoinnista. Siksi lasten ja naisten hyvinvoinnin lisääminen on mahdollista vain, jos luonnon ja ympäristön perustasta on huolehdittu. Toivomme, että ruoan, puhtaan veden ja energian turvaamiseksi on jatkossakin riittävät resurssit.

Lisätietoja:
Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF Suomi, 040 840 7461

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs