Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ministeri Koskinen: Kestävä kalastus on kaikkien etu

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeri Koskinen: Kestävä kalastus on kaikkien etu

Tiedote.
Julkaistu: 26.07.2013 klo 19:00
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Suomen kalakantojen tila puhuttaa tutkijoita, viranomaisia ja kalastajia. Maa- ja metsätalousministeriössä tehdään töitä tilanteen parantamiseksi. Ministeri Jari Koskinen kertoi uusimmista käänteistä ja tulevaisuuden suunnitelmista Maaningan osakuntien 100-vuotisjuhlissa 26.7.

Ministeriössä työstetään parhaillaan asetusehdotusta saimaannieriän rauhoittamiseksi sekä uhanalaisen meritaimenen, järvilohen, järvitaimenen sekä harjuksen alamittojen nostamiseksi.   

– Saimaannieriän luonnonvaraiset kannat ovat taantuneet siinä määrin, että lajin täysrauhoitus Vuoksen vesistöalueella on välttämätöntä. Nykyistä suuremmat vähimmäismitat antaisivat puolestaan meritaimenelle, järvilohelle, järvitaimenelle sekä harjukselle paremmat mahdollisuudet kasvaa tarvittavaan lisääntymiskokoon, ministeri Koskinen totesi.

Erilaiset intressit on sovitettava yhteen
Parhaillaan valmistellaan kalastuslain uudistusta, jonka tärkeimpiä tavoitteita on lisätä kalastuksen kestävyyttä ja parantaa heikkojen kalakantojen tilaa. Ministeriö pyrkii sovittamaan yhteen vesialueiden omistajien, vapaa-ajankalastajien sekä ammattikalastajien näkemykset ja toiveet.

– Kalastukseen liittyy useita erilaisia intressejä. Nyt on aika rakentaa sopua, joka edellyttää kaikilta osapuolilta neuvotteluhalua ja tahtoa nähdä suuri kokonaisuus, Koskinen totesi.

Kalastuslain nojalla säädetään muun muassa kalastuksen rauhoitusajoista, pyyntimitoista, kielletyistä pyyntimenetelmistä sekä verkkojen sallituista solmuväleistä. Uudistettu laki pyritään saamaan voimaan vuoden 2015 alusta.

Lisäksi ministeriössä tehdään töitä merialueiden uhanalaisten vaelluskalakantojen eteen. Parhaillaan valmistellaan lohistrategiaa ja kesäkuussa säädettiin siian kalastusta merissä sekä mereen laskevissa joissa ja puroissa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Roni Selén, kalatalousylitarkastaja, p. 0295 162 462


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs