Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Mikkelissä järjestetään iltatilaisuus aurinkoenergian hyödyntämisestä kotona ja mökillä

Miktech Oy

Mikkelissä järjestetään iltatilaisuus aurinkoenergian hyödyntämisestä kotona ja mökillä

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 12:13
Julkaisija: Miktech Oy

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke järjestää Auringosta energiaa kotiin ja mökille -tilaisuuden keskiviikkona 3.6. klo 17 – 19 Tuma-talossa, Sammonkatu 12, Mikkeli. Tilaisuudessa käsitellään sekä aurinkosähköä että aurinkolämpöä.

Tilaisuudessa kuullaan paikallisia aurinkopaneelien ja aurinkokeräimien valmistajia, verkkoyhtiötä sekä mökkien aurinkosähköjärjestelmien toimittajaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittautumista toivotaan kahvitarjoilua varten osoitteessa www.miktech.fi.

Auringosta saatavaa energiaa olisi mahdollista hyödyntää huomattavasti nykyistä enemmän Suomessa. Auringon säteilymäärät Etelä-Suomessa ovat lähes yhtä suuria kuin Pohjois-Saksassa, jossa aurinkoenergiaa tuotetaan runsaasti. Suomessa tosin auringon säteilyä saadaan kesäaikaan enemmän kuin Saksassa, kun taas talvella määrät ovat vähäisempiä. Myös Etelä-Savossa aurinkoenergiaa pystytään hyödyntämään hyvin sekä sähkön että lämmön tuotannossa keskitalven pimeimpiä kuukausia lukuun ottamatta.

Aurinkosähköä on perinteisesti tuotettu sähköverkon ulkopuolella olevissa kohteissa, kuten kesämökeillä, veneissä ja saaristossa. Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuosina, mikä on lisännyt kiinnostusta niiden hankkimiseen myös sähköverkkoon liitettyihin rakennuksiin. Aurinkosähköjärjestelmä voidaan liittää osaksi kiinteistön sähköverkkoa, jolloin tuotettu aurinkosähkö vähentää ostettavan sähkön tarvetta ja ylimääräinen sähköenergia voidaan syöttää verkkoon. Aurinkolämpöä puolestaan tuotetaan aurinkokeräimillä, joiden sisällä kiertävään nesteeseen auringosta tuleva lämpö sitoutuu. Aurinkolämpöä voidaan hyödyntää vesikiertoisen lämmityksen tai käyttöveden lämmityksessä.

Auringosta energiaa kotiin ja mökille -tilaisuudessa paikallinen aurinkopaneelivalmistaja Valoe Oyj esittelee verkkoon kytkettäviä aurinkosähköjärjestelmiä ja Etelä-Savon Energia Oy kertoo järjestelmän verkkoon kytkennästä verkkoyhtiön näkökulmasta. Naps Solar System Oy esittelee mökkikäyttöön soveltuvia aurinkosähköpaketteja ja paikallinen aurinkokeräinvalmistaja Savosolar Oy kertoo aurinkolämpöjärjestelmistä.

 

Lisätiedot:

Laura Vuorinen, energianeuvoja, Biosaimaa, Miktech Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke tarjoaa puolueetonta ja maksutonta tietoa energia-asioista eteläsavolaisille kuluttajille ja loma-asukkaille. Hanketta koordinoi Miktech Oy, ja sitä rahoittavat Suur-Savon Sähkö Oy, Etelä-Savon Energia Oy, Mikkelin kaupunki, Suur-Savon Energiasäätiö sekä Miktech Oy. Energianeuvontaa tarjotaan osana Biosaimaa-klusterin toimintaa ja yhteistyössä Motiva Oy:n kanssa.

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs