Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Maa- ja metsätalousministeriö mukana Metsämessuilla 22.-24.11.

Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö mukana Metsämessuilla 22.-24.11.

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2013 klo 11:24
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Torstaista alkaen messukeskuksessa vietetään Metsämessuja, joihin myös maa- ja metsätalousministeriö osallistuu. Metsän virkistyskäyttöä, metsänhoitoa ja metsänomistajille tarkoitettuja tuotteita ja palveluita esittelevä tapahtuma on alan suurimpia Suomessa.

Myös maa- ja metsätalousministeriö on mukana Metsämessuilla Luonnonvarat -osastolla. Osastolta löytyy virkamiesklinikka, jossa maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet ovat kaiken kansan tavattavissa. Jututettaviksi saapuvat muun muassa metsäneuvokset Marja Hilska-Aaltonen ja Marja Kokkonen sekä tuore eläinsuojeluasiamies Sari Salminen.

Ministeriö esittelee juuri lausunnolle lähtenyttä metsäpoliittista selontekoa, joka siivittää metsien tulevaa käyttöä. Kävijöillä on myös mahdollisuus täyttää Otakantaa.fi -sivuston metsäpoliittista selontekoa koskeva kysely, jonka kautta jokainen kansalainen voi antaa asiasta mielipiteensä. Saatavilla on tietoa myös haitallisista vieraslajeista. Tule katsomaan, kuinka suurikokoinen jättiputki oikeasti on.

Metsälava ja Tiedon ja Taidon metsä -näytösalue tarjoavat metsäaiheista ohjelmaa, tietoiskuja, kyselytunteja ja paneeleja. Metsälava toimii muun muassa uudistuvaa metsälakia ja metsätuhoja käsittelevien kyselytuntien näyttämönä.

Aivan maa- ja metsätalousministeriön osaston vieressä sijaitsee Metsäpeliluola, joka tarjoaa nuorille hauskan ja elämyksellisen tavan tutustua metsäalaan. Pelimaailmassa messukävijät voivat kokeilla erilaisia metsäaiheisia simulaattori-, tietokone ja iPad-pelejä.

Luonnonvarat -yhteisosastolta löytyvät maa- ja metsätalousministeriön lisäksi Maanmittauslaitos, Suomen Metsäkeskus sekä Suomen Riistakeskus, jotka jakavat omilla osastoillaan tietoa ajankohtaisista asioista ja palveluista.

Metsämessut ovat osa 22.-24.11. järjestettävää Meidän viikonloppu -messutapahtumaa. Meidän viikonloppu pitää sisällään Metsämessujen lisäksi myös ELMA maaseutumessut, Kädentaito, OutletExpo, Menopeli, Lemmikki ja Vapaaehtoistoiminnan Menu-messut.

Tervetuloa vierailemaan maa- ja metsätalousministeriön messuosastolle (6d81) ja tervehtimään virkamiehiä!

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, p. 0295 16 2480

Liitetiedostot


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs