Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonto-ohjaajaopiskelijat oppivat tiimeissä - Iloisen oppimisen tivolissa opettaja on valmentaja

Koulutuskeskus Salpaus

Luonto-ohjaajaopiskelijat oppivat tiimeissä - Iloisen oppimisen tivolissa opettaja on valmentaja

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 10:54
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Toista vuottaan opiskelevat luonto-ohjaajat oppivat Salpauksessa täysin tiimioppimisen keinoin. Oman harjoitusyrityksen asiakaskeikkojen lisäksi viikkoaikatauluun kuuluu kahdet valmentajan ohjaamat treenit viikossa. Treenien ja keikkojen lisäksi tiimi täyttää oman kalenterinsa itse, haluamallaan tavalla.

Luonto-ohjaajaopiskelijoiden harjoitusyritys PiiKipinä NY tarjoaa asiakkailleen luonnonläheisiä elämyksiä: kirkkovenesoutua, melontaa, vaellusta, nokipannukahvit, lounas luonnon helmassa.

- Perustimme yrityksen ensimmäisen vuoden keväällä. Tämän toisen vuoden teemme pitkälti keikkoja asiakkaille, kertoo opiskelija Piia Järvinen.

Asiakkaita ovat työporukat, erityisryhmät tai mitkä tahansa ryhmät, jotka kaipaavat virkistävää toimintaa luonnossa.

- Kun asiakas ottaa yhteyttä ja kertoo toiveistaan, katsomme, kenelle meistä keikka parhaiten sopii: kuka on pomo ja ketkä pääsevät mukaan, kertoo opiskelija Maria Koskenniemi.

Jokainen opiskelija luo oman opintopolkunsa oman kiinnostuksensa mukaan. Esimerkiksi erityisryhmien ohjaamisesta kiinnostuneet pyrkivät olemaan mukana aina, kun asiakkaana on erityisryhmä.

- Meillä on herännyt jonkinlainen yhteisöllinen kaikkivoipaisuuden tunne. Jos koulu ei järjestä koskimelontaretkeä, opiskelijat voivat järjestää sen yhdessä. Koulu tukee mahdollisuuksiensa puitteissa, esim. kyytiapua järjestämällä, kertoo opettaja, valmentaja Hanna Salminen.

Tiimioppiminen ja NY-yrittäjyys ovat esimerkkejä siitä, että ammatillisessa koulutuksessa ratkaisee entistä enemmän osaaminen eikä koulun penkillä vietetty aika. Opetuskeskeisestä ajattelusta siirrytään oppimiskeskeiseen ajatteluun.

- Kun opettajat lopettavat opettamisen, me alamme oppia. Opettaja auttaa ja valmentaa siinä, mitä haluamme tehdä, sanoo opiskelija Henna Kostamo.

- CV:ssä näyttää paremmalta se, että olen tehnyt töitä oikeiden asiakkaiden kanssa kuin se, että olen suorittanut opintopisteitä, hän jatkaa.

Oppimisen ei myöskään tarvitse olla ryppyotsaista ja tylsää. Siksi luonto-ohjaajien uudenlainen opiskelutapa on nimetty Iloisen oppimisen tivoliksi.

Luonto-ohjaajaopiskelijoiden viikko-ohjelma:

Maanantai
Aamukahvit klo 8.30–9. Iltapäivällä treenit valmentajan kanssa.

Tiistai
Valmentaja palvelee klo 8.30–16, ohjausta saatavilla. Tiimi toimii, valmistelee keikkoja, hoitaa yritysten asioita, opintoretkiä ym. tarvittavaa.

Keskiviikko
Tiimi päättää, mitä keskiviikkoisin tehdään: asiakkaiden hankintaa, markkinointia, yrityksen asioiden hoitoa, asiakaskeikkoja jne. Tiimi toimii itsenäisesti, valmentaja saavutettavissa.

Torstai
Aamupäivällä valmentaja palvelee, iltapäivällä viikon toiset treenit.

Perjantai
Aikaa oppimisklubien (esim. kalastusklubi, melontaklubi) toiminnalle. Peruskoulupohjaisilla opiskelijoilla klo 10–12 matematiikkaa ja klo 12–14 tieto- ja viestintätekniikkaa.

Lisätietoja
Valmentaja Jarno Räsänen, puh. 050 340 5570
Valmentaja Hanna Salminen, puh. 044 708 0645
etunimi.sukunimi@salpaus.fi

Piikipinä NY

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs