Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto iloitsee ympäristöministeriön säilyttämisestä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto iloitsee ympäristöministeriön säilyttämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 20:47
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää tärkeänä, että ympäristöministeriö säilyy jatkossakin itsenäisenä. Luonnonsuojeluliiton mielestä ympäristöministeriöön tarvitaan oma ympäristöministeri. Liitto kiittää hallitusneuvottelijoita ja verkkoadressin 59 633 allekirjoittajaa.

Suomen luonnonsuojeluliitossa iloitaan uutisesta itsenäisen ympäristöministeriön säilymisestä. Liiton mielestä on tärkeää, että meillä on jatkossa myös ympäristöministeri.

"Ympäristöministeri on tarpeen, koska työtä ja haasteita on paljon", sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

"Jos ympäristöministeri olisi samalla maa- ja metsätalousministeri, hänen pitäisi muuttaa Brysseliin koska kokouksia olisi niin paljon. Luonnonsuojelun ja käytön kanssa voisi myös tulla ministerin roolien välisiä eturistiriitoja."

Luonnonsuojeluliitto kiittää kaikkia ympäristöministeriön pelastamiseksi tehdyn vetoomuksen allekirjoittaneita 59 633 kansalaista. "Hienoa, että näin lyhyellä ajalla näin moni ihminen ehti antaa äänensä Suomen luonnon ja sitä vaalivan ministeriön puolesta. On arvokasta, että hallitusneuvottelijat myös kuulivat kansalaisten ympäristöhuolta."

Vetoomuksen ovat käynnistäneet BirdLife Suomi, Greenpeace, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä WWF. Nimienkeruuta jatketaan keskiviikkoon klo 8.00 ja se on tarkoitus luovuttaa hallitustunnustelija Juja Sipilälle.

Lisätietoja:

- puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050 560 2113, risto.sulkava@sll.fi

- suojelupäällikkö Leo Stranius, puhelin 040 7547 371, leo.stranius@sll.fi

- erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

Linkki vetoomukseen: sll.fi/vetoomus

Laura Rantanen
tiedottaja, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 0400 415 042, laura.rantanen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs