Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto iloitsee EU:n tuesta saimaannorpille

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto iloitsee EU:n tuesta saimaannorpille

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2013 klo 12:50
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Saimaannorpan suojelussa on alkamassa elokuussa ennätyksellisen suuri rahoitushanke. EU:n komission myöntämä lähes neljän miljoonan euron LIFE-rahoitus mahdollistaa viisivuotisen suojeluhankkeen. Suomen luonnonsuojeluliitto tuo hankkeeseen mukaan osaamistaan etenkin ympäristökasvatuksessa.

”Iloitsemme rahoituksesta, jolla voimme kehittää pilottiprojekteissamme hyväksi havaittuja keinoja paikallistasolla. Ympäristökasvatuskampanjoidemme vastaanotto ja yhteistyö saimaalaisten toimijoiden kanssa on ollut rohkaisevaa”, kertoo saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

LIFE-rahoitus mahdollistaa Luonnonsuojeluliitolle myös norppalähettiläiden työn laajentamisen. Jatkossa norppalähettiläät kiertävät jakamassa tietoa saimaannorpasta koulujen lisäksi myös Saimaan alueen kesätapahtumissa. Näin tavoitetaan paikallisia asukkaita, matkailijoita ja kesäasukkaita. Suunnitteilla on myös lasten Saimaa-aiheisia kesäleirejä, koko perheen Saimaa-päivä sekä valistusmateriaalia.

Vaihda verkot katiskaan -tapahtumissa saimaalaisille vapaa-ajan kalastajille tarjotaan mahdollisuus vaihtaa verkkonsa ilmaiseksi nielurajoittimella varustettuun katiskaan. Katiskan saaneiden keskuudessa tehdään myös seurantatutkimusta katiskalla kalastuksesta.

Suomen luonnonsuojeluliitto toteuttaa muiden LIFE-kumppaneiden kanssa saimaannorpasta tiedotustilaisuuksia niin kuntapäättäjille kuin suuremmalle yleisöllekin. Kansainvälistä yhteistyötä venäläisten Lahdenpohjan piirin ja Baikalin norppaympäristökasvattajien kanssa tiivistetään.

”Viranomaisten, luontojärjestöjen ja tutkijoiden yhteinen ponnistus osoittaa, että laajalla rintamalla on tahtoa pelastaa saimaannorppa. Toivon mukaan tuloksena on kokonaisvaltainen norpan pelastusoperaatio”, sanoo Tiainen.

Hankkeen taustalla on ympäristöministeriön saimaannorpan suojelustrategia vuodelta 2011. Siinä esitettiin kattava suunnitelma keinoista, joilla Saimaan norppakantaa voidaan elvyttää.

Päähakijana Saimaannorppa-LIFE-hankkeessa oli Metsähallitus. Kumppaneina ovat Suomen luonnonsuojeluliiton lisäksi Etelä-Savon ELY, WWF, Vapaa-ajan kalastajien liitto, Itä-Suomen yliopisto, Turun yliopisto ja RKTL. Hankkeen kustannusarvio on noin 5,26 miljoonaa euroa, josta EU:n rahoitusosuus on 3,95 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

- Kaarina Tiainen, saimaannorppa-asiantuntija ja aluepäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 530 3270, kaarina.tiainen@sll.fi, www.sll.fi/saimaannorppa

- Maksuton kuva katiskakampanjoinnista toimitusten käyttöön liitteenä (Norpalle turvallista katiskaa esitellään Puumalassa, kuva: SLL/Kaarina Tiainen)

- Ympäristöministeriön ja Metsähallituksen tiedote 5.7.2013:
http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Mittava_EUhanke_turvaa_saimaannorpan_tul%2817156%29

 

Liitetiedostot

--
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
matti.nieminen@sll.fi, puh. 050 564 2283, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs