Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto: Ilmastolaki on hyvä työkalu

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto: Ilmastolaki on hyvä työkalu

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2014 klo 15:19
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Hallituksen esitys ilmastolaista annettiin tänään eduskunnalle. Lakiin kirjataan ensimmäistä kertaa pitkän aikavälin päästövähennystavoite. Lain mukaan valtioneuvosto seuraa päästötavoitteen riittävyyttä.

"Tieteellinen tosiasia on, että tätä tavoitetta joudutaan kiristämään tulevaisuudessa", sanoo Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Ilmakehän CO2-pitoisuus ylittää jo tällä hetkellä tason 400 ppm. Käytännössä se tarkoittaa, ettei lämpötilan nousua kyetä hillitsemään riittävästi ilman paljon radikaalimpia tavoitteita.

"Ilmastolain 80 prosentin päästöleikkaukset vuoteen 2050 mennessä eivät vielä riitä pysäyttämään tätä kehitystä", Yrjö-Koskinen sanoo.

Luonnonsuojeluliiton mukaan hallituksen esityksessä on hyvää se, että se lisää avoimuutta ilmastopolitiikkaan. Jatkossa päästöjenvähennystyöhön voi osallistua jo suunnitteluvaiheessa.

Järjestöille ilmastolaki lisää vaikuttamismahdollisuuksia tuodessaan ilmastopolitiikan päivänvaloon. Se lisää myös kansanedustajien valtaa. Ilmastolaki on liiton mukaan hyvä työkalu vähähiilisen Suomen toteuttamiseksi. 

"Koska ilmastolaki on puitelaki, niin se enemmän tahdittaa kuin toteuttaa varsinaisia päästövähennyksiä. Ilmastolaki vahvistaa vaikuttamistyötämme vakaan ilmaston puolesta", sanoo Luonnonsuojeluliiton ilmastoasioista vastaava suojeluasiantuntija Otto Bruun.

Ota yhteyttä:

Otto Bruun

Suomen luonnonsuojeluliitto, suojeluasiantuntija

puhelin: +358 50 345 4411

sähköposti: otto.bruun@sll.fi

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Laura Rantanen, tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs