Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lumoudu kasveista koko perheen voimin

Oulun yliopisto

Lumoudu kasveista koko perheen voimin

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 10:42
Julkaisija: Oulun yliopisto

Lumoudu kasveista -teemapäivien aikana 13.–18. toukokuuta Oulussa ja eri puolilla Suomea selviävät monet kasveihin liittyvät asiat. Päivien ohjelma ja verkkosivut on rakennettu niin, että puuhaa on kaiken ikäisille.

Eurooppalaisten kasvitutkijoiden yhteinen Lumoudu kasveista -teematapahtuma sisältää kasviaiheisia tapahtumia suurelle yleisölle. Monessa maassa tapahtumat on rajattu yhteen päivään, mutta Suomessa päätettiin viettää kunnon teemaviikkoa.

Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla on avoimet ovet ja ohjelmassa on mm. kevätkukkaretki, opastusta kasvikuvaukseen ja lapsille jännittävä viidakkoseikkailu. Linnanmaan kampuksella tutustutaan kasvien saloihin multimediaesityksen avulla ja kirjastoissa on kasviaiheisia kirjanäyttelyitä.

Paikalliset tapahtumat löytyvät Oulun yliopiston biologian laitoksen kotisivuilta. Myös pohjoisiin luontokeskuksiin on tulossa kasviaiheisia multimediaesityksiä.

Lumoudu kasveista -teemaan liittyviltä verkkosivuilta löytyy tekemistä ja katsottavaa aina esikouluikäisistä yläkouluun saakka. Sivuilla on myös esimerkkejä kasveihin liittyvistä helpoista laboratoriokokeista, joita voi kokeilla kotona tai koulussa. Innokas valokuvauksen harrastaja pääsee myös näyttämään taitonsa valokuvauskilpailussa.

 

Lisätietoja:

Oulun ja pohjoisten luontokeskusten tapahtumista Hely Häggman (hely.haggman (at) oulu.fi), puh. 08 553 1546

Suomen koordinaattori Karen Sims-Huopaniemi (karen.sims-huopaniemi (at) helsinki.fi),

tiedottaja Elina Raukko, Helsingin yliopisto, bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta, (elina.raukko (at) helsinki.fi), puh. 09 191 57 569, 050 318 5302

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs