Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » L&T vahvistaa ympäristöpalveluitaan Pohjanmaan maakuntien alueella

Lassila & Tikanoja

L&T vahvistaa ympäristöpalveluitaan Pohjanmaan maakuntien alueella

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 11:00
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja panostaa voimakkaasti ympäristöpalveluidensa kehittämiseen ja laajentamiseen  Pohjanmaan maakuntien alueella. Vaasassa kotitalouksille aletaan tarjota suosittua Nelilokero-palvelua, Kokkolaan rakennetaan uutta kierrätysterminaalia ja lisäksi yhtiön toiminta laajenee Seinäjoelle.  

L&T avasi uudistetun kierrätysterminaalin Vaasassa viime vuoden lopulla pystyäkseen tarjoamaan alueen yrityksille entistä monipuolisempia kokoisratkaisuja eri materiaalien kierrätykseen ja hyödyntämiseen.

”Vastaanotto alueen yritysten keskuudessa on ollut todella hyvä. Kierrätysmateriaalien volyymit ovat kasvaneet yli kymmenen prosenttia ja olemme pystyneet kuluvana vuonna palkkaamaan uusia työntekijöitä”, iloitsee yksikönpäällikkö Johnny Lindqvist L&T:ltä.

Vaasalaisille Nelilokero

Seuraavaksi yhtiö aikoo panostaa vaasalaisille kotitalouksille tarjottaviin palveluihin ja käynnistää ns. Nelilokero-palvelun pilotoinnin Vaasan ja Mustasaaren alueella.

”Haluamme helpottaa pientaloasujien jätteiden lajittelua omilla pihoillaan ja tarjota myös vaasalaisille mahdollisuuden ottaa käyttöön suosittu Nelilokero-palvelumme”, Johnny Lindqvist kertoo.

Nelilokero-palvelussa ekologisuuteen yhdistyy helppous, kun kierrätettäviä jätteitä ei enää tarvitse säilytellä keittiössä tai varastossa eikä niitä tarvitse kuljettaa erikseen aluekeräyspisteeseen. Nelilokerossa eri jätemateriaalit lajitellaan omalla pihalla erityiseen nelilokeroiseen astiaan, josta ne saadaan kerättyä kätevästi kierrätykseen. Nelilokeroastian tyhjennyksen hoitaa nelilokeroinen jäteauto, joka kuljettaa eri jätelajit omissa lokeroissaan kerralla hyödynnettäväksi. Samalla liikennepäästöt vähenevät, kun usean jätelaadun hakuun riittää yhden ajoneuvon käynti.

Kokkolaan uusi kierrätysterminaali

Vaasan hyvien kokemusten kannustamana L&T rakentaa uutta kierrätysterminaalia Kokkolaan. Materiaalien vastaanotto uudessa terminaalissa käynnistyy joulukuussa.

”Kasvavan vastaanottokapasiteetin ja uudenaikaisten tilojen myötä pystymme yhä monipuolisemmin vastaanottamaan ja toimittamaan kierrätykseen ja hyötykäyttöön alueen yrityksissä syntyviä jätemateriaaleja. Näin yritysten kierrätysmahdollisuudet paranevat huomattavasti”, Lindqvist kertoo.

Uudessa terminaalissa käsitellään paperia ja pahvia, muovia, metallia ja sähkö- ja elektroniikkaromua, jotka toimitetaan hyödynnettäväksi uusien tuotteiden raaka-aineena. Lisäksi terminaalissa voidaan ottaa vastaan puujätettä, erilliskerättyä energiajaetta sekä rakennus- ja purkujätettä, jotka hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti ns. jätehuollon etusijajärjestyksen* mukaisesti.

Palvelut laajenevat Seinäjoelle

Vaasan ja Kokkolan uudet terminaalit mahdollistavat sen, että jatkossa L&T pystyy tarjoamaan täydet jätehuollon palvelut myös Seinäjoen alueella. Yhtiö on avannut Seinäjoelle uuden ajoneuvovarikon, johon ollaan palkkaamassa henkilökuntaa. Lisäksi investoidaan uuteen ajoneuvokalustoon.

”Kiinnostus palveluitamme kohtaan on ollut ilahduttavan suurta ja yhteistyömme muun muassa Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kanssa on lähtenyt mukavasti käyntiin. Panostamme palvelun laatuun ja raportointiin sekä pystymme pitämään hinnat kilpailukykyisinä vahvan alueellisen läsnäolomme myötä”, Lindqvist toteaa.  Aiemmin Seinäjoella on toiminut kaksi jätehuoltoyhtiötä.

Uutena palveluna kaikissa Pohjanmaan maakunnissa tarjotaan lisäksi myös uutta Bajamaja express –palvelua, jonka kautta voi vuokrata näppärästi liikuteltavan ja kustannustehokkaan Bajamaja-yksikön esim. perhejuhliin.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Johnny Lindqvist, puh. 0500 763290.

 

*Jätehuollon etusijajärjestys
Suomen jätelainsäädäntö edellyttää jätteiden käsittelyssä ns. etusijajärjestyksen noudattamista. Sen mukaan jäte tulee ensisijaisesti hyödyntää materiaalina eli kierrättää ja vasta toissijaisesti hyödyntää energiana. Kaatopaikalle sijoitetaan vain sellainen jäte, joka ei kelpaa hyödynnettäväksi.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2014 oli 639,7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.lassila-tikanoja.fi
 
Medialle:
 
www.lassila-tikanoja.fi/asioi/media

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs