Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Linnut kiikarissa ja pyörät pyörimässä Euroopan kansallispuistopäivänä Lapissa

Metsähallitus

Linnut kiikarissa ja pyörät pyörimässä Euroopan kansallispuistopäivänä Lapissa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 09:25
Julkaisija: Metsähallitus

Kansallispuistoissa ja muissa luontokohteissa juhlitaan viikon lopulla Euroopan kansallispuistopäivää. Tarjolla on muun muassa maastopyöräilyä ainutlaatuisille kohteille Pyhä-Luoston kansallispuistossa sekä lintubongausta Hetassa, Muoniossa ja Ylläksellä.  Urho Kekkosen kansallispuisto vierailee Törmäsen koululla Ivalossa. 

Euroopan kansallispuistopäivää on vietetty jo vuodesta 1999 aina toukokuussa. Suomen kansallispuistoverkosto on kansainvälisestikin ainutlaatuinen, ja sitä juhlistetaan Lapissa 22.-24.5.

Tunturi-Lapissa päivää vietetään perjantaina 22.5. lintujen merkeissä. Ylläksen Ylläslompolon, Muonion Muoniojärven ja Enontekiön Yrjö Kokko –lintutorneille järjestetään ilmaiset opastetut linturetket, joilla tutustutaan siivekkäisiin sorsista koskeloihin.

Pyhä-Luoston kansallispuistossa juhlinta sujuu pyöräillen. Lauantaina 23.5. pääsee ainutkertaisesti pyörällä puiston suosikkikohteelle Karhunjuomalammelle. Sunnuntaina suunnataan Luoston reiteille. Molempina päivinä on mahdollista kokeilla paksupyöriä eli fättäreitä.

Urho Kekkosen kansallispuistosta vieraillaan Törmäsen koululla Ivalossa ja oppilaiden kanssa tutustutaan kansallispuistoon ja retkeilyyn retkeilypelin avulla. Oppilaita johdetaan luonnon tuntemukseen myös lahjoittamalla koululle kalenteri luonnon vuodenkierron tarkkailua varten. Kalenterissa on luonnontarkkailutehtäviä vuoden jokaiselle päivälle.

 

Linturetket

22.5. klo 10-14 Muonionjärven lintutornilla Muoniossa ja Yrjö Kokko lintutornissa Enontekiöllä Hetassa. Lisätietoa http://www.luontoon.fi/tapahtumat?p_p_id=list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_ewxWwKrk4sSb&p_p_lifecycle=0&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_ewxWwKrk4sSb_redirect=http%3A%2F%2Fwww.luontoon.fi%2Ftapahtumat&luontoonEventId=6106562&page=3

 

22.5. klo 18-20 Ylläslompolon lintutornilla Ylläsjärvellä. Mukana Lapin ornitologiaktiivi Jorma Halonen. Lisätietoa http://www.luontoon.fi/tapahtumat?p_p_id=list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_ewxWwKrk4sSb&p_p_lifecycle=0&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_list_WAR_luontooneventsportlets_INSTANCE_ewxWwKrk4sSb_redirect=http%3A%2F%2Fwww.luontoon.fi%2Ftapahtumat&luontoonEventId=4764615&page=4

 

Pyhä-Luoston pyöräilyretket

Karhunjuomalammelle suunnataan kello 9.00, 12.00 ja 15.00. Matkaan lähdetään Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta. Osallistumismaksu on 30€ vuokrapyörän kanssa (paksupyörä tai maastopyörä) ja 10€ omalla pyörällä. Ilmoittautumiset ja lisätietoa Info(at)blissadventure.fi, josta lisätietoa myös sunnuntain Luoston retkestä.

 

Euroopan kansallispuistopäivä

  • Euroopan suojelualueiden organisaation EUROPARCin perustamaa kansallispuistopäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999.
  • Päivää vietetään vuosittain 24.5.
  • Päivän tarkoituksena on kertoa erilaisten suojelualueiden tärkeydestä luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden säilymiselle.
  • Euroopan kansallispuistopäivän tapahtumia luontokeskuksissa ja kansallispuistoissa: www.luontoon.fi/tapahtumat
  • Lisätietoa: www.europarc.org/whats-on/european-day-of-park

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs