Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lappeenranta rakentaa hiekalle

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta rakentaa hiekalle

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan vetonaula, Hiekkalinna, on veistetty jo 13 kesänä paikallisten ja turistien iloksi. Kesän 2016 keskiaikaisten turnajaisten teemaa täydentää myös tiettävästi ainutlaatuinen hiekkakappeli. Hiekkalinnalla voi nauttia laitteiden ja lasten teatterin lisäksi myös kirkollisista tilaisuuksista tai meloa kohti sinistä Saimaata matkailuneuvonnasta vuokrattavalla kanootilla. Hiekalle rakentuu uusia toimintoja ja palveluja kesä kesältä.

Hiekkalinna kokonaisuutena on hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frostin suunnittelema ja sen työstämiseen on osallistunut sekä paikallisia veistäjiä että taitajia Latviasta, Hollannista ja Venäjältä.

Kaupungin matkailuneuvonta toimii Hiekkalinnalla kesäkuusta elokuun loppuun


Lappeenrannan matkailuneuvonta palvelee IsoKristiinan pisteen lisäksi kesäkauden Hiekkalinnalla. Infolaiset ohjaavat turisteja ja pyörittävät Hiekkalinnan palveluja. Infopiste palvelee 11.–26.6. klo 10–18, 27.6.–31.7. klo 10–20 ja 1.8.–31.8. klo 10–18.

Mukavaa ja suosittua viihdykettä tarjoavat lasten karuselli, pikkujuna ja pomppulinna. Laitelippu 1 € – karuselli, pikkujuna tai pomppulinna; päiväpassi 4 € – sisältäen pääsyn karuselliin, pikkujunaan ja pomppulinnaan tai kausilippu 20 € – sisältäen pääsyn karuselliin, pikkujunaan ja pomppulinnaan koko kauden.

Hiekkalinnan lapsille suunniteltu teatterinäytös Ritari ja kettu esitetään ke, pe, la ja su klo 11–11.30 ja klo 13–13.30. Liput 4 €.

Saimaan valloitus alkaa Lappeenrannan satamasta. Matkailuneuvonnasta voi lähteä melomaan siniselle Saimaalle tunniksi tai pidemmäksi aikaa. Kaupungin pyöräilyreitit oikein houkuttelevat pyöräilemään vaikkapa koko perheen voimin. Matkailuneuvonnasta voi vuokrata Drakkar Finland Oy:n pyöriä, kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja tai soutuveneen. Vuokra-aika on sovittavissa tunnista muutamaan viikkoon. Esimerkki hinnoista: kajakin vuokraus 12 €/tunti tai inkkarikanootti tai soutuvene 15 €/tunti.

Katujuna lähtee Hiekkalinnalta tasatunnein ma klo 12–17 ja ti–su klo 11–17 ja kiertää kaupungin keskustan. Kyytiin voi hypätä ja jäädä pois useilla pysäkeillä ja opastusta kuunnella kuulokkeista neljällä eri kielellä. Liput katujunaan:aikuiset 5 €, lapset 2 €, perhelippu 10 € (2 aikuista + 2 lasta), päivälippu 7 €/3 €. Katujuna liikennöi: 11.6.–14.8. sekä 20.–21.8 ja 27.–28.8.

Hiekkalinnalla voit kokeilla myös minigolfia, johon liput voi ostaa Wildnation Oy:n kioskilta tai hyppelyä bungee-trampoliinilla, 5 min/7 € ja 10 min/10 €, liput trampoliinilta.

Ainutlaatuinen Hiekkakappeli täydentää Hiekkalinnan

Hiekasta tehtyä Hiekkakappelia, jota käytettäisiin kirkollisiin tilaisuuksiin, ei tiettävästi ole koskaan rakennettu missään päin maailmaa. Kappelissa on hiekkaseinät ja läpinäkyvä katto, jossa "lasimaalaus" – Hyvä Paimen. Alttarin taakse on kuvioitu Enkeli-veistos.

Evankelisluterilainen seurakunta pitää hartaudet to ja su klo 15 koko kesän ajan. Kappelissa on mahdollisuus pitää myös muita kirkollisia tilaisuuksia.

Kappelin suunnittelija, hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frosti kertoo, että on aiemmin veistänyt lumikirkkoja, minkä jälkeen hiekkakirkon tekeminen tuntui luontevalta ja on ollut mielessä jo vuosia. Hiekkakappelista löytyy hiljainen ja rauhallinen tunnelma.

Suomen vanhin puinen Raatihuone avaa ovensa kesällä

Lappeenrannan keskustan historiallinen Raatihuone on Suomen vanhin puinen raatihuone, joka on yleisölle avoinna to–la 21.–23.7. klo 10–15 ja la 6.8. klo 10–15.

Tuolloin voi nauttia klassista musiikkia klo 14–15 arvokkaassa ympäristössä ja tutustua talon historiaan Raatihuoneen kauniisti koristemaalatun, kaartuvan salin katon alla. Liput 5 € ja lapset 3 € sisältäen konsertin.

Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman näkee palvelujen löydettävyyden tärkeänä ja toivoo, että satamaan tulee entistä enemmän palveluja.

 – Toiminnallinen matkailuneuvonta palvelee niin turisteja kuin paikallisia. Kun asiakkaalla on valinnanvaraa, hän myös palaa kokeilemaan uusia asioita, Rahman toteaa.

Matkailuneuvonnassa työskentelee tänä kesänä 27 nuorta. Heidät löytää niin infosta, laitteilta kuin Raatihuoneeltakin. Suomen-, englannin-, saksan- ja venäjänkielisten viikkokalenterien lisäksi kesäesitteitä löytyy ruotsiksi, ranskaksi ja espanjaksi.

  

Hiekkalinnan matkailuneuvonta
Satamatie 11
Puh/tel. +358 (0) 40 572 2224
Avoinna/Open 11.6.–26.6. ja 1.8.–31.8.
ma–su 10–18 / Mon–Sun 10am–6pm
27.6.–31.7. ma–su 10–20 / Mon–Sun 10am–8pm

Lisätietoja:
Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman
puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fiLiitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi.

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja sidosryhmiä sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs