Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahti ympäristökaupunkina: maamassoista suurtapahtumiin

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahti ympäristökaupunkina: maamassoista suurtapahtumiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 16:03
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Ympäristövastuullista toimintaa on tuettu Lahden alueella niin suurtapahtumiin kuin maamassojen hyödyntämiseen liittyvissä projekteissa kuluneen vuoden aikana.

”Suurtapahtumat ovat alueellisesti tärkeitä, mutta myös niiden ympäristövaikutukset voivat olla merkittäviä. Salpausselän kisat ja MM2017-tapahtuma ovat sitoutuneet ympäristövastuulliseen toimintaan. Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ja asiantuntijat ovat kehittäneet toimintaa yhdessä kisaorganisaation kanssa Ympäristövastuulliset hiihtolajien MM-kisat 2017-projektissa. Yhteistyö näkyy jo ensi vuoden Salpausselän kisoissa, missä tavoite on puolittaa syntyvän sekajätteen määrä tehostetulla lajittelulla ja jäteneuvonnalla. Tulevina vuosina painopiste on erityisesti tapahtumien resurssitehokkuudessa,” kertoo projektipäällikkö Maarit Virtanen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Resurssitehokkuutta on parannettu myös MASSI-hankkeessa, mikä keskittyy maamassojen optimointiin. ”Kaava-alueiden kestävä rakentaminen vaatii koko kunnallisen maankäytön prosessin tarkastelun aina maan hankinnasta rakennustarkastukseen. MASSI-hanke paneutui massatasapainon hallintaan pilottikohteissa, kehitti toimintamallia kunnalliseen maanrakentamiseen sekä järjesti ensimmäiset Rakentajaetkot.” kertoo projektipäällikkö Katariina Mäenpää Lahden Seudun Kuntatekniikasta.

MASSI-hankkeen sekä Ympäristövastuulliset hiihtolajien MM-kisat 2017 –projektin tuloksia esitellään Fellmannian kulmassa (Kirkkokatu 27) maanantaina 15.12 klo 15-17.

Lahden ammattikorkeakoulu toteutti Ympäristövastuulliset hiihtolajien MM-kisat 2017 –projektin vuoden 2014 aikana. Projektissa koottiin organisaatio kisojen ympäristötyöhön, laadittiin toimintaohjelma jatkoon sekä ideoitiin uusia vastuullisia toimintatapoja. Pääyhteistyökumppaneina projektissa olivat Salpausselän kisojen sekä vuoden 2017 hiihtolajien MM-kilpailuiden järjestäjäorganisaatiot.

Lahden Seudun Kuntatekniikan MASSI-projekti aloitti elokuussa 2013. Projektin keskiössä olivat massatasapainon optimoinnilla saavutettavissa olevat konkreettiset säästöt: jos neitseellisten maamassojen käyttöä ja maamassojen kuljetusmatkoja onnistutaan vähentämään 10 prosenttia, on Päijät-Hämeen alueella mahdollista saavuttaa vuodessa jopa 4,5 miljoonan euron säästöt. Mukana yhteistyössä olivat Asikkalan, Hollolan ja Nastolan kunnat sekä Orimattilan ja Lahden kaupungit.

Ympäristövastuulliset hiihtolajien MM-kisat 2017- ja MASSI –projektit toteutettiin Euroopan aluekehitysrahaston tuella.

Lisätietoja: Maarit Virtanen (maarit.virtanen@lamk.fi) p. 044 708 1260 ja Katariina Mäenpää (katariina.maenpaa@lskt.fi)

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs