Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahtelaiset lapset liikkuvat itsenäisesti

Lahden kaupunki

Lahtelaiset lapset liikkuvat itsenäisesti

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 09:44
Julkaisija: Lahden kaupunki

Keväällä 2015 valmistuneen tutkimuksen mukaan lahtelaiset lapset kokevat elinympäristönsä myönteisesti, ja liikkuvat kaupungissa hyvin itsenäisesti. Aihetta on tutkinut Aino Leskinen Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin diplomityössään, jonka otsikko on Kaupunki lasten kokemana: lahtelaisten lasten kokemuksia jalankulku-, joukkoliikenne- ja autovyöhykkeiltä.

Diplomityön pohjaksi kerättiin kyselyllä kokemuksellista tietoa lahtelaisten lasten arkiliikkumisesta ja tärkeiksi kokemista paikoista. Keväällä 2014 toteutetussa kyselyssä olivat mukana Harjun, Länsiharjun, Ahtialan ja Kariston koulujen 5–6.-luokkalaiset oppilaat.

Tutkimushavaintojen mukaan keskeistä on turvata ympäristön toimintamahdollisuudet kaupungin kasvaessa ja kehittyessä. Lahtelaisten lasten vapaa-ajan harrastuspaikat näyttävät sijoittuvan pääasiassa keskustaan ja lähialueille, mutta lapset löytävät toimintamahdollisuuksia myös keskustan ulkopuolelta. Niin julkisessa ulkotilassa kuin kauppakeskuksissa tulisi olla paikkoja, jotka ovat avoimia myös lapsille ja nuorille. Kävelyä ja pyöräilyä tukevat ja edistävät toimenpiteet taas parantavat lasten asemaa itsenäisinä liikkujina.

 

Lapsiystävällisyys on yksi Lahden kaupungin strategian sekä vuosien 2013–2016 yleiskaavatyön teemoista. Tutkimustuloksia hyödynnetään maankäytön suunnittelussa, etenkin Lahden yleiskaavatyössä.

 

Diplomityö verkossa: http://issuu.com/ainoleskinen/docs/kaupunkilastenkokemana_ainoleskinen

 

Lisätietoja

Aino Leskinen
p. 020 747 6143
aino.leskinen@sito.fi

Johanna Palomäki
yleiskaava-arkkitehti
p. 050 518 4445
johanna.palomaki@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs