Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Lahden Okeroisten myllyllä juhlitaan Suomen luontoa lauantaina 29.8.

Maa- ja metsätalousministeriö

Lahden Okeroisten myllyllä juhlitaan Suomen luontoa lauantaina 29.8.

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 10:58
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Okeroisten myllyllä on lauantaina 29.8. luvassa tietoa virtavesien kunnostamisesta ja kaloista. Tapahtuma on osa tänä vuonna kolmatta kertaa vietettävää valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Kaikki kaloista kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumaan.

Tapahtuma Lahdessa Okeroisten myllyllä (Kotipellontie 46) alkaa klo 10 ja päättyy klo 14. Järjestöjen edustajat kertovat Erviänojan kunnostamisesta, mikä toteutettiin vuonna 2014. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua tietovisaan ja kauniiden virtavesimaisemien äärellä on myös kahvitarjoilu. Okeroisten myllyn tapahtuman toteuttavat yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö, Aito Taimen ry, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry ja Okeroisten mylly.

Erviänojaan on tehty lohikalojen kutusorakoita ja uomaa on suojattu eroosiolta. Kunnostettu alue tarjoaa hyvän elinympäristön taimenen poikasille ja mahdollistaa tulevaisuudessa istutettujen taimenten luontaisen kudun sekä lisääntymisen.

– Erviänojaan virtaa lähdevettä Salpausselän harjusta. Hyvälaatuinen ja kuivinakin kausina riittävä vesi on mieleen alueella eläville lohikaloille, taimenelle ja puronieriälle. Lohikaloille ei ollut kutualueeksi sopivia sorapohjia. Kunnostusten ja siirtoistutusten myötä Erviänojaan voidaan tulevaisuudessa kotiuttaa oma taimenkanta, sanoo kalataloussuunnittelija Sampo Vainio Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksestä.

Vuonna 2014 tehtyyn kunnostukseen osallistuivat muun muassa Aito Taimen ry, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry, Rudus Oy, Lahden kaupunki sekä paikallisia maanomistajia.  

Suomen luonnon päivää vietetään aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Päivästä on tavoitteena tehdä uusi suomalainen kansanperinne ja vakiintunut liputuspäivä. Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia eri puolilla Suomea.

Kunnostettuun Erviänojaan tutustuminen Okeroisten myllyllä
Aika: 29.8. klo 10–14
Paikka: Okeroisten mylly, Kotipellontie 46, Lahti

Suomen luonnon päivä: www.suomenluonnonpaiva.fi

Suomen luonnon päivää juhlitaan luomutiloilla ja kalakohteissa: http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/150819_luonnonpaiva.htmlLisätietoja:
kalataloussuunnittelija Sampo Vainio, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys
p. 050 592 2514, sampo.vainio(at)vesi-ilma.fi
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 480, pekka.vaisanen(at)mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs